Legyél Te is hős! Országos Akadálymentességi Mozgalom Indul…

…és bárki csatlakozhat! A Route4U magyar startup csapat applikációja megkönnyíti a mozgássérültek és babakocsival közlekedő szülők mindennapjait, akik pedig ehhez segítenek információkat gyűjteni, azokat pontokkal és beváltható „kedvességekkel” jutalmazzák.
Az applikáció térképen, okostelefon segítségével mutatja az akadálymentes utcákat, üzleteket, bárokat, éttermeket és irodákat. A helyszíneket színekkel jelöli aszerint, hogy mennyire könnyen megközelíthetőek kerekesszékkel vagy babakocsival. 

Az üzletek felmérésében bárki részt vehet. Az elv pofonegyszerű: aki jártában keltében a Route4U applikációjával információt szolgáltat, az egyben pontokat is gyűjt, ezeket pedig a partnercégek által felajánlott „kedvességekre” lehet beváltani. 

A mozgalom három nagy céggel, a HEINEKEN Hungáriával, az ELMŰ-ÉMÁSZ-szal és a MagNet Bankkal együttműködve startol. Mindhárom partner a dolgozói és az ügyfelei felé történő kommunikációval járul hozzá a segíteni vágyó önkéntesek toborzásához. Emellett különféle ajándékokat és ösztönzőket is felajánlanak a cégek a szorgalmas adatgyűjtőknek.  

A MagNet Bank például  kávé- és péksütemény-különlegességekkel kedveskedik a közösségi pontjain az önkénteseknek, de a jól teljesítők „kreatív kulacsokat” is átvehetnek a megjelölt fiókokban. Az ELMŰ-ÉMÁSZ az igazán kiemelkedően teljesítőket díjazza, náluk értékes powerbankekre (külső mobil akku) válthatók be a pontok. A HEINEKEN Hungária a felajánlott ajándékok mellett közel 25.000 magyarországi üzlethelyiség akadálymentességét is ellenőrzi.  

A részvétellel kapcsolatos további információk itt olvashatók.  
 
Az app ingyenesen letölthető: Android-ra itt és iPhone-ra itt.
2017.06.28
|


Játék
Öt év telt el azóta, hogy minden szupi-szuper volt, és a kockafejek most új fenyegetés elé néznek: LEGO® DUPLO® figurák űrből jött inváziója vár rájuk, akik olyan gyorsan pusztítanak el mindent, hogy az újjáépítés szinte lehetetlen.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.