Extrém sportok fesztiválja

Ingyenes!
Budapest, Kopaszi-gát, augusztus 18 - 20.
Röpködő biciklisek, görkorcsolyások és szörfösök lepik el a Kopaszi-gátat nyár végén: a világ legszínvonalasabb extrémsport-versenye érkezik Budapestre. Az érdeklődők egy óriási show keretében 55 ország több mint kétezer versenyzőjének lélegzetelállító mutatványaiban gyönyörködhetnek.
Az extrém sportok olimpiájaként is emlegetett versenyen Görkorcsolya Freestyle, BMX Freestyle Park, BMX Freestyle Flatland és Wakesurf női és férfi kategóriában profi, amatőr és senior besorolásban mutatkoznak be a versenyzők.
A FISE (Festival International des Sports Extrêmes) első fesztiválját húsz éve rendezték meg először Montpellier-ben száz versenyzővel és közel 35 ezer nézővel, a tavalyi döntők eseményeit már több mint egymillióan követték élőben. A turné négy állomásból áll, és minden helyszín egy újabb megmérettetés a versenyzőknek, akiknek az utolsó állomáson véglegesítik a pontszámait, így állapítják meg minden kategóriában az első három helyezettet. A versenysorozat Montpellier-ben kezdődött májusban, majd a budapesti után Kanadában és Kínában rendezik meg a döntőket. Budapesten a Kopaszi-gát ad otthont a rendezvénynek, ahol először alakítanak ki wakeboard- és wakesurfpályákat a Dunán.
 
A magyar extrém sportolók számára ritkán adódik lehetőség hazai pályán egy ilyen színvonalas versenyen való részvételre, ezért a Kerékpáros Szövetség minden magyar BMX-est nevezésre buzdít. A rendezők nem titkolt célja, hogy látványos show-műsorokkal népszerűsítsék az extrém sportokat, a különleges mutatványokkal és trükkökkel teli programok segítségével megismertessék és megkedveltessék a nézőkkel ezeket a különleges sportágakat.


Ingyenes!

2017.08.01
|


Játék
A művészet templomai című sorozat immár 9. epizódjához érkezett. A hazánkban is nagy sikerű Vatikáni Múzeum 3D, a Firenze és az Uffizi-képtár 3D és a Pápai bazilikák 3D alkotóinak új filmje a legkiválóbb reneszánsz mesterek egyikének és művészettörténet egyik legmeghatározóbb alakjának, Raffaello Sanziónak állít emléket.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.