Kedvenc helyek

25. Sziget Fesztivál - Island of Freedom: 1-5. nap

[ electronica / pop / rock / world music ]
Budapest, Óbudai-sziget (Hajógyári-sziget), 2017. augusztus 10 - 15.
Idén is beleállunk, hogy kísértsük a lehetetlent: szűk egy hét programcunamijából szemezgetünk. A fő koncerthelyszínt az angolszász előadók viszik most is: itt brit és tengerentúli A-kategóriás sztárok váltják egymást, de mindenhol toronymagas a nívó.
Az első nap a Nagyszínpadon a brit rockerek után a rapper Wiz Khalifa lazít le, majd pénteken a svéd indie-rocker, Mando Diao vezeti fel a szigetországi gitárzenészeket: a karizmatikus énekesnő, PJ Harvey után a Kasabian villantja For Crying Out Loud című, új korongját. Szombaton Rita Ora helyett az ausztrál Iggy Azalea fog szexizni, és biztos pont még a seattle-i hiphopduó: Macklemore & Ryan Lewis. Vasárnap a manchesteri Hurts andalít, majd a New York-i The Chainsmokers producerpárosa táncoltat. Hétfőn Budapestről dalol a brit George Ezra, majd az ír Two Door Cinema Club rockerei Diplo e-formációjának, a Major Lazernek adják át a terepet. Kedden kihagyhatatlan a leedsi Alt-J indie-műsora, melyet a belga tesók, Dimitri Vegas & Like Mike frenetikus záró show-ja tetőz be. 
 
A Világzenei felhozatal is parádés: magyar, majd balkáni, brazil, mediterrán és afrikai színek tarkítják a palettát: Roy Paci, a Klezmatics és a Leningrad is itt lép fel. Az A38 sátra élvonalas brit és holland előadókat hoz (The Vaccines, Alex Clare, Andy C, illetve a Kensington), majd többek közt amerikai kuriózumokat is láthatunk itt (Danny Brown, dj Shadow, Valentino Khan, Bad Religion, Allah-Las, Tycho, The Pretty Reckless, Interpol). Az Electronic Beats Aréna ausztrál és holland producerekkel erősít, de az amerikai electro-house sztár, Steve Aoki és a német trance bálvány, Paul Van Dyk is jelen lesz. Ezenkívül bő egy tucat helyszín biztosít még állakat leejtő opciókat! 
 
Napijegy: 22 500 Ft, elővét: 20 900 Ft 
Air
2017.08.03
|


Játék
Az idei Ünnepi Könyvhétre jelentette meg a Kossuth Kiadó Muszatics Péter Bécs, Budapest, Hollywood című könyvét, melyben a szerző a múlt század eleji Hollywoodba kalauzolja az olvasót, ahol a Közép-Európából származó alkotók jelentős hatással voltak az amerikai filmgyártásra.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.