Így készült a Logan Lucky – A tuti balhé

Steven Soderbergh az egyik legkreatívabb és legötletesebb amerikai rendező, ezért ha ő a kamerák mögé áll, arra mindig érdemes odafigyelni. A Logan Lucky – A tuti balhé azonban nemcsak egy újabb film a karrierjében. Ez egy olyan film, amivel meg szeretné reformálni az amerikai moziforgalmazást.
10. 2013-ban Steven Soderbergh bejelentette, hogy visszavonul, és többé nem rendez mozifilmet. Ehhez a kijelentéséhez mostanáig tartotta magát – nem egy hosszú nyugdíj –, de közben is rengeteget forgatott: ő vezényelte le ugyanis A sebész című sorozat mindkét évadát. 
 
9. A visszatérésre az elsőfilmes Rebecca Blunt forgatókönyve vette rá, mert afféle fordított Ocean's Elevennek látta, és azonnal megérezte benne egy jó film lehetőségét. 
 
8. A gond csak az, hogy Rebecca Blunt nem létezik. A film sajtókörútján derült ki, hogy ez csak álnév, ami mögött vagy maga a rendező, vagy a felesége áll. Pedig a színészek e-mailben még kommunikáltak is a forgatókönyvíróval… Persze azért feltűnő, hogy egyszer sem járt kint a forgatáson. 
 
7. Már kimondható, hogy hivatalosan is Channing Tatum lett Steven Soderbergh kedvenc színésze. A bűn hálójában, a Magic Mike és a Mellékhatások után már negyedszer dolgoznak együtt. 
 
6. Soderbergh szerint a film azért egyfajta anti-Ocean’s Eleven, mert itt senki sem gazdag, senki nem öltözik szépen, nincs spéci felszerelésük a rabláshoz és semmi sem olyan nagyszabású, mint azokban a filmekben. 
 
5. Az eredeti szereposztás kissé másképp nézett volna ki, és Matt Damon, Michael Shannon és Katherine Heigl is szerepelt volna benne, csakhogy Heigl terhes lett, a két férfiszínésznek pedig a forgatás időpontja ütközött más filmes elfoglaltságaikkal, így le kellett mondaniuk a lehetőségről. 
 
4. Daniel Craig kétévnyi pihenő után tért vissza Steven Soderbergh kedvéért, és még azt is vállalta, hogy a rabló Joe Bang szerepe kedvéért szőkére fessék a haját. 
 
3. A film nem jöhetett létre a NASCAR együttműködése nélkül, ugyanis a versenyek kulcsfontosságúak a történetben. Igazi versenyt kellett mutatniuk a közönségnek, mert radikálisan megnövelte volna a költségvetést, ha nekik kell statisztákkal és autókkal megtölteniük az autópályát. 
 
2. A filmet mindössze 35 nap alatt forgatták, ami nagyjából egy kisebb költségvetésű magyar film forgatási idejének felel meg. Mindez azért jöhetett össze így, mert Soderbergh híres arról, hogy nem ismételtet a színészeivel sokat, és sokszor már az első felvételt leokézza, és szinte semmit sem vesz fel két-háromnál többször. 
 
1. A Logan Luckyt a hollywoodi stúdiórendszeren kívül a házimozis jogok értékesítéséből finanszírozta a rendező, minden színész áron alul dolgozott, és így tudták kihozni a filmet mindössze harmincmillió dollárból. Persze ha sikeres lesz, tarthatják a markukat a részesedésért. 
 
2017.08.21
|


Film premierek

Lumiére

francia dokumentumfilm, 90 perc, 2016

Megtorlás

amerikai-angol-belga-francia-holland-svéd western, 148 perc, 2017

Madame

francia vígjáték, 91 perc, 2017

Boldog halálnapot!

amerikai horror, 96 perc, 2017

Az Igazság Ligája

amerikai akciófilm, 121 perc, 2017

120 dobbanás percenként

francia filmdráma, 140 perc, 2017
Játék
Woody Allen legújabb, az ’50-es években játszódó filmjében négy ember sorsa fonódik össze és változik meg végzetesen Coney Island nyüzsgő vidámparkjában.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.