26. CAFe Budapest

Budapest, október 6 - 22.
A 26. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál, a régió egyik legfontosabb összművészeti eseménysorozata ebben az évben is a kortárs művészet nemzetközi és hazai világsztárjaival, premierekkel és rendhagyó szabadtéri programokkal várja a közönséget.
A fesztivál nyitókoncertjén példaképe, Bartók Béla előtt tiszteleg az Oscar-díjas kínai–amerikai zeneszerző, Tan Dun. A hamburgi világpremier után néhány nappal, Multiversum című új művével érkezik Eötvös Péter és a Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam. Budapest belvárosában, egy Kálvin téri irodaház üvegfalán mutatja be lélegzetelállító koreográfiáját a vertikális tánc amerikai úttörője, a Bandaloop. 
 
A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál idei programjának fókuszában az izraeli művészet és kultúra áll. Itt lesz a zseniális nagybőgős, Avishai Cohen és lenyűgöző Hattyúk tava-koreográfiákkal érkezik a legendás Izrael Balett. Jerusalem My Love címmel ad különleges koncertet az Anima Sound System és a brit énekesnő, Heidi Vogel, de itt lesz Izrael legnépszerűbb indie-folk együttese, a Lola Marsh is. 
 
A CAFe Budapest ősbemutatói közt látható majd Selmeczi György Boldogasszony lovagja a Kolozsvári Magyar Opera előadásában, Novák Eszter rendezésében. A táncrajongók számára is izgalmas a programkínálat: Kodály és Ligeti műveiből építkezve mutatja be új koreográfiáját a Bozsik Yvette Társulat, Alain Resnais kultikus filmjéből ihletet merítve, HIR-O címmel készül bemutatóra a Frenák Pál Társulat és Hans van Manen, a modern balett holland mesterének koreográfiáit egy estén bemutató, LOL című premierjével csatlakozik a fesztiválhoz a Magyar Nemzeti Balett.  
2017.09.25
|


Ahol a héten érdemes...
Budapest, Uránia, október 17 - 22.
 
 
október 19 - 25.
 
Budapest, Trafó, október 21. 21:30
 
Játék
A Dzsungel egy elképesztő túlélőkaland története, amiben az a legmegdöbbentőbb, hogy valóban megtörtént. Emellett pedig bónuszként az egykori Harry Potter, azaz Daniel Radcliffe legnagyobb színészi átváltozását is megcsodálhatjuk.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.