26. CAFe Budapest

Budapest, 2017. október 6 - 22.
A 26. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál, a régió egyik legfontosabb összművészeti eseménysorozata ebben az évben is a kortárs művészet nemzetközi és hazai világsztárjaival, premierekkel és rendhagyó szabadtéri programokkal várja a közönséget.
A fesztivál nyitókoncertjén példaképe, Bartók Béla előtt tiszteleg az Oscar-díjas kínai–amerikai zeneszerző, Tan Dun. A hamburgi világpremier után néhány nappal, Multiversum című új művével érkezik Eötvös Péter és a Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam. Budapest belvárosában, egy Kálvin téri irodaház üvegfalán mutatja be lélegzetelállító koreográfiáját a vertikális tánc amerikai úttörője, a Bandaloop. 
 
A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál idei programjának fókuszában az izraeli művészet és kultúra áll. Itt lesz a zseniális nagybőgős, Avishai Cohen és lenyűgöző Hattyúk tava-koreográfiákkal érkezik a legendás Izrael Balett. Jerusalem My Love címmel ad különleges koncertet az Anima Sound System és a brit énekesnő, Heidi Vogel, de itt lesz Izrael legnépszerűbb indie-folk együttese, a Lola Marsh is. 
 
A CAFe Budapest ősbemutatói közt látható majd Selmeczi György Boldogasszony lovagja a Kolozsvári Magyar Opera előadásában, Novák Eszter rendezésében. A táncrajongók számára is izgalmas a programkínálat: Kodály és Ligeti műveiből építkezve mutatja be új koreográfiáját a Bozsik Yvette Társulat, Alain Resnais kultikus filmjéből ihletet merítve, HIR-O címmel készül bemutatóra a Frenák Pál Társulat és Hans van Manen, a modern balett holland mesterének koreográfiáit egy estén bemutató, LOL című premierjével csatlakozik a fesztiválhoz a Magyar Nemzeti Balett.  
2017.09.25
|


Ahol a héten érdemes...
Budapest, A38 Hajó, június 4. - szeptember 3.
 
Budapest, Vasarely Múzeum, június 15. - szeptember 9.
 
június 21 - 27.
 
Budapest, Belvárosi Színház, június 22. 19:00
 
Játék
Brian King és David Prowse zenekarában egyszerre van jelen a Hüsker Dü punkos zajossága és Bruce Springsteen slágeressége.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.