Disznótoros Kolbászfesztivál

Budapest, Magyar Vasúttörténeti Park, 2017. október 13 - 15.
Családi programok, folklórműsorok, nosztalgiakoncertek, disznóvágás-bemutatók és óriási kolbászvásár várja a látogatókat a rendezvényen. A 10 hektáros fesztiválterületen rengeteg program és neves fellépők szórakoztatják a közönséget három napon át, immár negyedik alkalommal.
A Disznótoros Kolbászfesztivál egy hétvége erejéig a vidéket hozza el Budapestre. A Vasúttörténeti Park és a Víztorony Park összevont területein megrendezésre kerülő fesztivál középpontjában természetesen a kolbász áll: három napon át tartó óriási kolbászvásár várja a látogatókat, ahol 250-féle, csupa boltban nem kapható háztáji finomságból lehet válogatni, de a rendezvényen kürtőskalács, házi sajtok, méz, lekvár, fűszerek és egyéb termelői ínyencségek is vásárolhatók. A csemegék mellé ital is dukál, az innivalót sörfőzdék, pálinkafőzdék és borászatok szolgáltatják, hogy legyen mivel leöblíteni a sült kolbászt és mindenféle egyéb disznótoros csemegét. 
 
Ha már „disznótoros”, akkor nem maradhatnak el a szokásos hagyományőrző disznóvágás- és disznófeldolgozás-bemutatók. Kulturális programokból sem lesz hiány: állatsimogatók, meseszínház, népi játszótér, légcsúszda, ugrálóvár, íjászat, arcfestés, furulyaoktatás, kovácsolás és egyéb kézműves-foglalkozások, valamint mezőgazdasági és vasútmakett-kiállítások várják a családokat, lesz továbbá mozdony-, oldtimerautó- és motorkiállítás az Orientben, traktor- és motorbemutató, no meg persze 60 zenei program 300 fellépővel az Orient és a Disznótoros színpadokon. Egész nap szól majd a mulatós, melyhez folklórzenei és táncelőadások társulnak, este pedig legendás nosztalgia-zenekarok szórakoztatják a közönséget. 
 
2017.09.27
|
(4 kép)


Játék
„Hol legitimek a megéléseink? Egy csomó érzés, állapot egyszerűen illegál, nem szabad. A művészet alibi. A művészet oltárán szabad olyat tenni, amit az életben nem minden esetben. Ezért a művészet játék, alibi a szabadságra.” (Hód Adrienn).
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.