„Elszállt az agyam az élménytől” - Jared Leto

Jared Leto nemcsak popsztár, hanem Oscar-díjas színész is, de még számára is lenyűgöző, földöntúli élmény volt, hogy részt vehetett a Szárnyas fejvadász 2049-ben. Hogy miért? Mert az eredeti Szárnyas fejvadász a kedvenc filmje, és a forgatáson előjött belőle a rajongó.
Több mint harminc évet kell várnunk 2049-ig. Mit gondolsz, milyen jövő vár akkor ránk? 
 
Én született optimista vagyok. Bár minden kaotikusnak és depresszívnek látszik, ha megnézed az elmúlt évszázadot, látszik, hogy az emberiség egyre jobban törődik önmagával, és rengeteget fejlődtünk. Közben viszont megsebeztük a bolygónkat, és ezen biztosan változtatnunk kell. Az, hogy milyen év vár ránk 2049-ben, nagyban függ attól, milyen állapotú Földet hagyunk a gyermekeinkre.  
 
Milyen a Szárnyas fejvadász világa 2049-ben? 
 
A Föld egy nagy traumát élt át, és épp az újjáépítés fázisában van. Ez egy brutális világ, és mi, emberek tettük azzá. Hihetetlen jó érzés, hogy én is részévé válhattam ennek a filmnek. Leírhatatlanul büszke vagyok rá, hogy olyan emberekkel dolgozhattam együtt, mint Denis Villeneuve, a film rendezője, Roger Deakins, az operatőr, vagy Ryan Gosling és Harrison Ford.  
 
Milyen volt az első találkozásod Denis-szel? 
 
Denis különleges művész, nem sok olyan szaladgál a világban, mint ő. Imádom benne a szenvedélyességét, és azt, hogy rendkívül kíváncsi természet. Szeret felfedezni, és öröm látni, hogy egy-egy új felfedezésnek mennyire tud örülni. Amikor forgat, mindig maximálisan figyel a színészeire, teljesen a felvételben él, és rájuk fókuszál. Nagyon világos víziója van, ugyanakkor mégis folyton kérdéseket tesz fel önmagának. A munkamódszeréhez tartozik, hogy szereti megvitatni a dolgokat, mert ez is hozzátartozik a nagy felfedezéshez. A mozi igazi látnoka. 
 
Mi az, amit színészként tanultál a Szárnyas fejvadász 2049 forgatásából? 
 
Elképesztő, hogy annyi évvel később, egy ilyen alkotógárdával folytatódhatott ez a történet. Ez megtanította nekem, hogy a lehetetlen sokszor nagyon is lehetséges. Ha van hited, az mindig kifizetődik. Rengeteget tanultam pusztán abból is, ahogy néztem magam körül az embereket munka közben. Néztem Harrison Fordot, aki több évtizeddel ezelőtt forgatta le a Szárnyas fejvadászt, és most itt állt a folytatásban velem szemben. Ez emlékeztetett rá, hogy sosem tudhatod, merre sodor téged az élet. 
 
Van olyan technológia a 2049-ben játszódó filmben, amit már most szívesen magadénak tudnál? 
 
A válaszom: minden kéne. A technológia megoldja a problémákat. Rengeteg olyan technológia szerepel a filmben, amit örömmel látnék viszont magam körül. 
 
Szerinted hogyan reagálnak majd a nézők a folytatásra? 
 
Reményeim szerint úgy, ahogy én is reagáltam az első Szárnyas fejvadászra, amikor először láttam a filmet tízéves koromban. Elszállt az agyam az élménytől. Remélem, hogy a nézők úgy érzik majd, a film elteleportálta őket egy másik időbe és egy másik világba, amit még soha korábban nem láthattak, és ahol valami váratlan, meglepő és rendkívül szórakoztató élmény vár rájuk. Én pont ezt éreztem anno kissrácként, és azóta is mindig, ahányszor csak megnézem a Szárnyas fejvadászt. Legalább ötvenszer láttam. 
Tulu/InterCom
2017.10.02
|


Film premierek

Tomb Raider

amerikai kalandfilm, 118 perc, 2018

Táncterápia

angol vígdráma, 111 perc, 2017

Sztálin halála

angol-francia vígjáték, 106 perc, 2017

Szellemek háza

amerikai-ausztrál horror, 99 perc, 2018

Nyúl Péter

amerikai-angol-ausztrál animációs film, 95 perc, 2018

Mrs. Hyde

belga-francia filmdráma, 95 perc, 2017

Láthatás

francia filmdráma, 93 perc, 2017

A párizsi vonat

amerikai történelmi dráma, 94 perc, 2018
Játék
Laár Andrásék újrajátsszák a harminc évvel ezelőtti dalaikat, ráadásul ezen az esten Balogh Kálmán cimbalma is pengeni fog.
Filmek a TV-ben
H
12
K
13
Sze
14
Cs
15
18:25
Az élet édes
amerikai vígdráma, 2016 (feliratos)
18:30
Hős6os
amerikai animációs akcióvígjáték, 2014
18:30
Gukoroku - A bűn nyomában
japán filmdráma, 2016 (feliratos)
18:35
Az oroszlánkirály 2: Szimba büszkesége
amerikai animációs film, 1998
18:45
A vizesnyolcas
amerikai vígjáték, 1998
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.