Kedvenc helyek

CAFe: Avi Avital meets Omer Avital (IL)

[ jazz / world music ]
Budapest, Uránia, 2017. október 12. 19:30
Mindketten marokkói felmenőkkel rendelkező muzsikusok, akik Izraelben cseperedtek fel. Nevük azonos, mégsem rokonok – csak lélekben. Közös játékukból azonnal kisejlik – fél szavakból is megértik egymást; számukra a műfajok lazán szövött keretek.
A világon az első mandolinjátékos, aki Grammy-jelöléssel büszkélkedhet, nem más, mint a 39 éves világjáró virtuóz, Avi Avital, aki klasszikus zenei alapokat kapott. Névrokonát, a 46 éves Omer Avitalt inkább a jazz világa ragadta magával. Kezdetben pop- és folkcsapatokat, illetve az izraeli hadsereg zenekarát is erősítette, majd 1992-ben New Yorkba települt át, ahol komoly nevet is szerzett. Nagybőgősként játszott a Small Jazz Clubban, főleg zongora nélküli formációkban. Közben megtanult oudon játszani, és Yemenite néven egy funk-jazz csapatot is létrehozott. 
 
Jegyár: 1900-3500 Ft 
Air
2017.10.06
|


Játék
Az idei Ünnepi Könyvhétre jelentette meg a Kossuth Kiadó Muszatics Péter Bécs, Budapest, Hollywood című könyvét, melyben a szerző a múlt század eleji Hollywoodba kalauzolja az olvasót, ahol a Közép-Európából származó alkotók jelentős hatással voltak az amerikai filmgyártásra.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.