5. Kürtőskalács Fesztivál

Budapest, Gesztenyés kert, 2017. október 13 - 15.
Idén immáron ötödik alkalommal rendezik meg az ínycsiklandozó gasztroeseményt, ezúttal új helyszínen, a hangulatos budai Gesztenyés-kertben.
Idén még több újdonsággal várják a szervezők az érdeklődőket, 25 standon sülnek majd többek között a hagyományos ízesítésű, a glutén-laktózmentes fitnesz kürtőskalácsok, a kürtőskalács-desszertek, az ízbombák, a mini és óriás kürtőskalács csodák és még számos finomság. Ismét új ízeket ígérnek: a crunchy eprest, a vadáfonyásat vagy az igazán kuriózumnak számító cappuccinós kürtőskalácsot. Különböző toppingokkal is készülnek, lesz mangós-csokis, málnás-csokis és fehérbarackos-csokis mártogatós. Természetesen a szokásos desszertek sem maradhatnak el, találkozhat a közönség a Kürtős Csapággyal, Kürtős Fagyival és a Kürtős Krémessel is.   
5. Kürtőskalács Fesztivál
5. Kürtőskalács Fesztivál

 
Szintén az idei év egyik újítása a „Rendelj és Pihenj” stand, ami mellé egy kis kényelemszigetet alakítottak ki játékokkal, babzsákokkal. A rendelést követően sorban állás helyett kényelmesen pihenve vagy játszva lehet várni, hogy elkészüljön a kürtőskalács, amiről SMS-ben értesítik a vásárlót. Lesz kreatív közös sütés, és megválasztják az ország legjobb hobbi-kürtőskalácssütő csapatát is!
 
5. Kürtőskalács Fesztivál
5. Kürtőskalács Fesztivál

 
A fesztiválon változatos zenei kínálat várja a vendégeket. Pénteken a Bagossy Brothers Company, szombaton Keresztes Ildikó és Pély Barna lép fel, míg vasárnap a Veronika&The Wedding Boys koncertje után Myrtill és a Swinguistique zárja a rendezvényt. A kicsik Pom Pom meséit, a Kolompos és a JAZZterlánc Zenekart hallgathatják meg, vagy a színpadnál bábelőadást láthatnak. Aki pedig sós ízekre is vágyik, azt Serényi Zsolt, a Tetovált séf várja mindenféle barbecue és grill finomsággal a Faszénen Sült Ételek Udvarán. 
 
5. Kürtőskalács Fesztivál
5. Kürtőskalács Fesztivál

2017.10.06
|


Játék
„Hol legitimek a megéléseink? Egy csomó érzés, állapot egyszerűen illegál, nem szabad. A művészet alibi. A művészet oltárán szabad olyat tenni, amit az életben nem minden esetben. Ezért a művészet játék, alibi a szabadságra.” (Hód Adrienn).
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.