Kedvenc helyek

„MVM Koncertek – A Zongora”

Budapest, Zeneakadémia, Müpa Budapest, október 16., 24., 19:30
Két közönségkedvenc művész, Jevgenyij Koroljov és Balázs János grandiózus koncertjével kezdődik A Zongora-sorozat a 2017-es szériájának őszi évada.
Október 16-án a Zeneakadémia Nagytermében A Zongora-sorozat keretein belül Jevgenyij Koroljov Bach-sorozatának 3. hangversenye kerül megrendezésre. A négy részből álló sorozaton a mester életművének legjelentősebb műveit interpretálja korunk egyik legkiválóbb Bach játékosa. Az MVM Koncertek októberi hangverseny programja átöleli a bachi életmű legfontosabb alkotásait. Az invenciók, partiták, szvitek és a fúga művészete egyenként is nagy kihívást jelentenek az előadó számára. Egy este hallani ezen az alkotásokat igazi kuriózum. 
 
Balázs János zongoraestjének műsora újabb csúcsokat hivatott megdönteni október 24-én a Müpában. A Zongora-sorozat soron követő estjének a gerincét Chopin 24 prelűdje és Rachmanyinov 2. zongoraszonátája alkotja. Mindkét darab a legmagasabb transzcendentális erők és érzelmek megmozgatását igényli. Az energia, szenvedély és szellemiség egységét jelképező hangok áradata igazi összefonódást ígér előadó és közönség között. Nem mindennapi vállalkozás szem és fültanúi lehetnek a zongoraest résztvevői. 
 
Program:
 
2017. október 16. (hétfő), 19.30 óra – Zeneakadémia Nagyterem 
 
Jevgenyij Koroljov zongoraestje – Bach-sorozat 3. – „MVM Koncertek – A Zongora” 
 
Bach: e-moll partita, BWV 830, a-moll angol szvit, BWV 807 ***  
 
Tizenöt háromszólamú invenció, BWV 787–801, Négy kontrapunkt A fúga művészetéből, BWV 1080 
 
 
2017. október 24. (kedd), 19.30 óra – Müpa – Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem 
 
Balázs János zongoraestje – „MVM Koncertek – A Zongora” 
 
Liszt: Spanyol rapszódia, Chopin: 24 prelűd, op. 28 ***  
 
Rachmanyinov: cisz-moll prelűd, op. 3/2, Vocalise, op 34/14, b-moll szonáta, op. 36 
2017.10.06
|


Játék
„Hol legitimek a megéléseink? Egy csomó érzés, állapot egyszerűen illegál, nem szabad. A művészet alibi. A művészet oltárán szabad olyat tenni, amit az életben nem minden esetben. Ezért a művészet játék, alibi a szabadságra.” (Hód Adrienn).
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.