Múzeum+ FOLKLÓR

Budapest, Magyar Nemzeti Galéria, 2017. október 12. 18:00
Ismét jelentkezik a Múzeum+ est a Magyar Nemzeti Galériában: esti nyitva tartással, tárlatvezetésekkel, beszélgetéssel, új kiállítással, koncerttel, workshoppal! Az októberi Múzeum+ tematikája a folklór, azaz a népművészet, a népdalok, táncok, viseletek világa.
A 19-20. századi művészet számtalanszor merített inspirációt a folklórból, így ezen az estén bemutatjuk a népi életképeket, és szó lesz a folklór idillinek vélt világáról is. Korniss Péter fotóművész életmű-kiállítása mellett maga a művész is a múzeum vendége lesz egy beszélgetésre. A vendég tárlatvezetők Berecz István kétszeres Aranysarkantyús táncművész és Csík János Kossuth-díjas népzenész és zenésztársai, valamint Őze Áron színművész lesznek. A talpalávalót a népzenei hagyományt szabadon variáló, a jazz, a blues, a reggae és a klasszikus zene elemeivel összekapcsoló Góbé zenekar húzza, a borokat pedig Balla Géza pincészete kínálja az Arad-Ménesi borvidékről.
 
Jegyár: 2800 Ft
 
Figyelem! Az előadásokon és tárlatvezetéseken – műtárgyvédelmi követelmények miatt – csak korlátozott létszámban, érkezési sorrendben lehet részt venni.
 
2017.10.06
|


Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.