Somewhere over the Rainbow – Alföldi Róbert magángyűjteménye és művészi reflexiói

Budapest, Átrium, október 14 - 31.
A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivállal közös szervezésben nyílik meg szombaton, 17 órakor Alföldi Róbert fotókiállítása az Átrium Galériában. Az Idealizált színes világok című tárlaton nem a színész-rendező által készített fényképeket láthatjuk, hanem értékes magángyűjteménye darabjait.
Alföldi komoly gyűjtő, szisztematikusan és a minőségre érzékenyen fölépített gyűjteménye hiánypótló körképe a magyar neoavantgárd fotóművészetnek és a képzőművészek fotómunkáinak. Nem először enged bepillantást a nagyközönségnek kollekciójába, tavaly januárban például a Mai Manó Házban nyílt kiállítása, A múlt szabadsága címmel pedig egy válogatásalbumot is kiadott ugyanabban az évben. Ezúttal gyűjteménye kézzel – pasztellceruzával, akvarellel és olajfestékkel – színezett fotográfiáit láthatjuk az 1940 és az 1970 közötti három évtizedből.
2017.10.09
|


Játék
A Zuboly egy olyan öszvér, amelyben huncutul forr össze a magyar népzene ősereje a slágervilág sutaságaival. A kujon hatosfogat előtt a Csángálló fűt be gyimesi és moldvai dallamokkal.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.