Így készült a Dzsungel

A Dzsungel egy elképesztő túlélőkaland története, amiben az a legmegdöbbentőbb, hogy valóban megtörtént. Emellett pedig bónuszként az egykori Harry Potter, azaz Daniel Radcliffe legnagyobb színészi átváltozását is megcsodálhatjuk. A film október 26-tól látható a magyar mozikban.
10. A film igaz történeten alapul: az izraeli író, Yossi Ghinsberg a saját kalandjait írta meg könyv formájában. Ebből a könyvből született meg most a filmváltozat. 
 
9. Ghinsberg a dél-amerikai turistáskodása során tévedt el Bolívia dzsungeleinek feltérképezetlen részén, és három hétig kellett túlélnie a zord körülményeket, hogy csodával határos módon megmenekülhessen. 
 
8. Ghinsberg egy kamu sztorinak bedőlve három társával ment aranyat keresni a dzsungelbe, és végül a többiektől elkeveredve, három hétig teljesen egyedül maradt, és csak magára támaszkodhatott. 
 
7. A kalandot ő és az egyik társa élte csak túl. Az író máig sem tudja, mi történt a másik két utazóval, miután különváltak tőlük. 
 
6. Bár a sztori eredetileg Bolíviában játszódik, a stáb nagyrészt egy annál jóval biztonságosabb helyen, Ausztráliában forgatott, ahonnan a rendező, Greg McLean (Wolf Creek) is származik, ugyanakkor Bolíviában és Kolumbiában is megfordultak. 
 
5. McLean afféle sorvezetőként használta Ghinsberg könyvét, és próbálta azt elérni, hogy hű maradhasson az igazi történésekhez, így nem fűszerezte fel azokat. Bőven eléggé rémisztő volt a valóság. 
 
4. Az íróhoz hasonlóan hőstettet hajtott végre az őt játszó Daniel Radcliffe is, aki a forgatás idején éheztette magát. Napi egy csirkemellet és egy proteinszeletet evett, amihez még bónuszként hozzájött a kávé- és cigarettaadagja. 
 
3. Ráadásul a forgatás technikai okaiból kifolyólag ezt a drasztikus, négyhetes fogyást kétszer is véghez kellett vinnie rövid időn belül. 
 
2. Greg McLean a forgatás utolsó napjának estéjén meghívta vacsorázni Radcliffe-et, aki háromszáz dollár értékben zabálta fel egy thai étterem szinte teljes menüjét. 
 
1. Radcliffe-et azonban nemcsak Ghinsberg testi, hanem a lelki átváltozása is érdekelte, ezért rengeteget beszélt a szerzővel, és az általa tanultakat mind megpróbálta beépíteni a játékba. 
 
2017.10.17
|
(11 kép)


Film premierek

Keresés

amerikai thriller, 102 perc, 2018

Johnny English újra lecsap

amerikai-angol-francia akcióvígjáték, 88 perc, 2018

Briliáns válás

belga-francia vígjáték, 95 perc, 2018
Játék
Miután a férje egyik pillanatról a másikra lapátra teszi, Deanna (Melissa McCarthy), a megrögzött háziasszony gondol egyet, és elhatározza, hogy befejezi a főiskolát. És történetesen ugyanabban a suliban köt ki, mint ahová a saját lánya jár, és aki nem túlságosan repes az örömtől emiatt.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.