Így készült a Dzsungel

A Dzsungel egy elképesztő túlélőkaland története, amiben az a legmegdöbbentőbb, hogy valóban megtörtént. Emellett pedig bónuszként az egykori Harry Potter, azaz Daniel Radcliffe legnagyobb színészi átváltozását is megcsodálhatjuk. A film október 26-tól látható a magyar mozikban.
10. A film igaz történeten alapul: az izraeli író, Yossi Ghinsberg a saját kalandjait írta meg könyv formájában. Ebből a könyvből született meg most a filmváltozat. 
 
9. Ghinsberg a dél-amerikai turistáskodása során tévedt el Bolívia dzsungeleinek feltérképezetlen részén, és három hétig kellett túlélnie a zord körülményeket, hogy csodával határos módon megmenekülhessen. 
 
8. Ghinsberg egy kamu sztorinak bedőlve három társával ment aranyat keresni a dzsungelbe, és végül a többiektől elkeveredve, három hétig teljesen egyedül maradt, és csak magára támaszkodhatott. 
 
7. A kalandot ő és az egyik társa élte csak túl. Az író máig sem tudja, mi történt a másik két utazóval, miután különváltak tőlük. 
 
6. Bár a sztori eredetileg Bolíviában játszódik, a stáb nagyrészt egy annál jóval biztonságosabb helyen, Ausztráliában forgatott, ahonnan a rendező, Greg McLean (Wolf Creek) is származik, ugyanakkor Bolíviában és Kolumbiában is megfordultak. 
 
5. McLean afféle sorvezetőként használta Ghinsberg könyvét, és próbálta azt elérni, hogy hű maradhasson az igazi történésekhez, így nem fűszerezte fel azokat. Bőven eléggé rémisztő volt a valóság. 
 
4. Az íróhoz hasonlóan hőstettet hajtott végre az őt játszó Daniel Radcliffe is, aki a forgatás idején éheztette magát. Napi egy csirkemellet és egy proteinszeletet evett, amihez még bónuszként hozzájött a kávé- és cigarettaadagja. 
 
3. Ráadásul a forgatás technikai okaiból kifolyólag ezt a drasztikus, négyhetes fogyást kétszer is véghez kellett vinnie rövid időn belül. 
 
2. Greg McLean a forgatás utolsó napjának estéjén meghívta vacsorázni Radcliffe-et, aki háromszáz dollár értékben zabálta fel egy thai étterem szinte teljes menüjét. 
 
1. Radcliffe-et azonban nemcsak Ghinsberg testi, hanem a lelki átváltozása is érdekelte, ezért rengeteget beszélt a szerzővel, és az általa tanultakat mind megpróbálta beépíteni a játékba. 
 
2017.10.17
|


Film premierek

Nap nap után

amerikai romantikus filmdráma, 90 perc, 2018

Gringo

amerikai-ausztrál akcióvígjáték, 111 perc, 2018

Sherlock Gnomes

amerikai-angol animációs film, 87 perc, 2018

A hűséges

belga-francia-holland krimi, 130 perc, 2017
Játék
Nemcsak új albumának megjelenést, hanem 10. születésnapját is megünnepli a banda.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.