Pest is… nagy túlélő

Van-e annál rosszabb, mikor még az általad is utált, szürke, napi rutinodba is belezavarnak? Mondjuk, három évig nem szállhatsz fel arra a metróra, amit ugyan minden reggel a pokolba kívántál, és lehet, hogy konkrétan onnan is érkezett, ám mégis jobb volt a föld alatt remélni, mint elfagyott lábujjakkal, bohócorral várni a pótlóbuszokat.
Persze tanúlmányt lehetne írni arról, mennyire elpuhultunk. A XXI. századi ember legszívesebben a gyerekét is a neten keresztül sétáltatná, nehogy a meleg szobából ki kelljen mozdulnia. Azonban a nagy többség képtelen otthonról végezni a munkáját, így a főváros lakói is olykor arra kényszerülnek, hogy bizonyítsák, azért keményfából faragták őket. Jóllehet, nem készül rólunk képregényfilm, néha mégis megvillantjuk szuperképességeinket.  
 
Az például nem számít annak, ha valaki úgy oldja meg a helyhiányt, hogy a többmilliós böhöm gépjárműjével a mozgáskorlátozottaknak fenntartott helyre pöffeszkedik be. Az szimplán bunkóság. Ellenben a Kálvin téri mozgólépcsőről cekkerével hanyatt eső nyugdíjast megfogni, na, az azért már Supermant idéző cselekedet, és egy pirosban átszaladó iskolást a járdára visszarántani úgyszintén. Sokunkban Batmant megszégyenítő módon működik a túlélőösztön, mert képesek vagyunk hazatalálni még erősen ittas állapotban is, annak dacára, hogy a körúti lámpák áramkimaradás miatt pont nem világítanak.  
 
Egyébként sokszor fittyet hányunk a minket jeges karokkal körülölelő veszélyre. Múltkor a nagy októberi 140km/órás szélviharban egy fickó hidegvérrel nyalta a négygombócos fagyiját az Opera előtt, közben egy képeslapállványt kapott táncra mellette a tornádó és felborult egy hattagú ír társasággal egy sörbicikli. Végtére is meg kell becsülni a szezon utolsó sztracsatelláját. 
 
Az már pusztán városi legenda, hogy a Margit híd felújításakor egy hibbant önjelölt Jézus vízen járó tanfolyamot indított a közlekedés megkönnyítése végett. Bizonyára kevesen tettek záróvizsgát, bár a Sziget Fesztiválra állítólag jutottak be tanítványai jegyet megspórolva, mígnem a BKK menetrend szerinti hajójárata véget vetett szent küldetésének. 
 
Amúgy Budapest lakossága eleve vállalkozó kedvű speciális krízishelyzetek tesztelésére. Előszeretettel demonstrálunk zombiapokalipszist, amint kuponok lepik el az aktuális divatmagazinokat. A kis térben való étlen-szomjan összezártságot és az ott keletkező indulatok kezelését tanuljuk és szorgosan gyakoroljuk újra adott időközönként. Legyen természeti vagy élethelyzetből fakadó akadály, egyre edzettebben nézünk velük szembe. Most pár hónapra fejünk fölé húzták ezt a koszos, áthatolhatatlan szmogpaplant. Ilyenkor elkél a képzelőerő, viszont idővel majd csak keresztülszúrja azt a tavaszi napsugár. 
Cheese
2017.11.22
|


Játék
A látványos kiállításon a látogatók egy képzeletbeli űrutazásra indulnak, ahol tudásukat és bátorságukat próbára téve egy galaktikus kaland részesei lehetnek.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.