„Őrült dolgok történnek” - Daisy Ridley

Daisy Ridley 2015-ben egy pillanat alatt vált ismeretlen színésznőből világsztárrá, amikor eljátszotta a jediképességekkel bíró Rey szerepét Az ébredő Erőben. Hiába a Star Wars-os múlt, Az utolsó Jedik forgatása és története még őt is meg tudta lepni.
Mit csinál Rey az új részben? 
 
Megpróbálja rávenni Luke-ot, hogy tartson vele, és csatlakozzanak együtt az Ellenállókhoz. Ám Skywalker nagyon kemény dió. Kifejezetten goromba figura. Csakhogy a lány kitartó, és őrült dolgok történnek. 
 
Hogyan fejlődik a karaktered a film során? 
 
Szép lassan megtanulja, hogy nem mindig kell hinni a hype-nak. Még a Jakku bolygón is – ami a világűr széle – hallott történeteket Luke Skywalkerről. Most rá kell jönnie, hogy a helyzet vele kapcsolatban korántsem olyan rózsás, mint hitte. A jó embereknek is lehetnek rossz döntéseik, és a rossz embereknek is lehetnek jó döntéseik. Rey megtanul bánni az erejével, rájön az erősségeire és a gyengéire, és az emberekről is egyre többet tanul, ugyanis korábban nem nagyon voltak emberi kapcsolatai. 
 
Intenzívebb lesz ez a film Az ébredő Erőnél? 
 
Határozottan intenzívebb. De ez rendben van így, szerencsére azért jut időnk levegőt venni. Úgy látom, mindenki A Birodalom visszavághoz hasonlítja Az utolsó Jediket, pedig szerintem az a film sötétebb volt a miénknél. Az utolsó Jedik ilyen szempontból kiegyensúlyozottabb. Rengeteg történést láthatunk egymással párhuzamosan, és ez nem volt jellemző az előző részre. Viszont vannak olyan jelenetek is, amelyek kifejezetten humorosra sikeredtek, és ez engem is meglepett, nem számítottam rá. 
 
A Star Wars híres arról, hogy a felhasznált modern, digitális technológia ellenére máig épített a díszletek nagy része. Milyenek voltak Az utolsó Jedik díszletei? 
 
Engem teljesen lenyűgöztek. Hihetetlen volt körbenézni. Az ember még azt is elfelejti, hogy valójában egy díszletben áll. El sem tudom képzelni, milyen lenne a díszleteink nélkül forgatni, annyira briliánsak. Színészként is megkönnyítik a dolgunkat, hiszen körbevesznek minket, látjuk őket felvétel közben. A jelmezekkel kiegészítve az egész zseniális élmény. 
 
Jelenet a filmből
Jelenet a filmből
Hogy bírtad a forgatás fizikai részét?
 
 
Eléggé megszenvedtem vele, mert még soha életemben nem kellett ennyire a határaimon teljesítenem. El kell fogadnia az embernek, hogy mindig többre és többre képes. Az ébredő Erő felvételeikor sajnos allergiás voltam a hóra, és messze nem tudtam olyan jól teljesíteni, mint amit elvártam volna magamtól. Most azonban rendkívül intenzív volt a felkészülésem, és úgy érzem, kihoztam magamból mindent. Hihetetlen kaszkadőrcsapattal dolgoztunk. Ők az elsők, akikkel színészként felveszem a kapcsolatot a stábból. Ők az én srácaim és lányaim. 
 
Mit gondolsz, ez egy különleges film lesz? 
 
Úgy hiszem, Rian (Rian Johnson – a. szerk.) egy olyan sztorit írt, amire az emberek nem számítanak. Minden szereplő megkapja benne a maga pillanatát a kibontakozáshoz és a fejlődéshez. És annak ellenére, hogy egy trilógia második része, önálló filmként is megállja a helyét. Nem csak arról szól, hogy elvezesse a nézőket az utolsó részhez, és ez csodálatos. A történet egyes részei alaposan meglepik majd a nézőket. 
Tulu/Fórum Hungary
2017.12.11
|
(49 kép)


Film premierek

Milliárdos fiúk klubja

amerikai életrajzi dráma, 108 perc, 2018

McQueen

angol dokumentumfilm, 111 perc, 2018

Aquaman

amerikai-ausztrál fantasy, 143 perc, 2018

Álommeló

amerikai romantikus vígjáték, 103 perc, 2018

Pókember – Irány a Pókverzum

amerikai animációs film, 117 perc, 2018
Játék
Az ŰrDongó a Transformers-franchise megújítására vállalkozik, a film a címszereplő robot eredettörténetét meséli el.
Filmek a TV-ben
H
10
K
11
Sze
12
Cs
13
P
14
18:10
18:15
Csocsó - sztori
argentín-spanyol-indiai-amerikai animációs film, 2013
18:20
Farkas
amerikai sci-fi akciófilm, 2013
18:30
Megint 17
amerikai romantikus vígjáték, 2009
18:30
Thelma
norvég horror, 2017
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.