Sotoportego – Péntek Orsolya kiállítása

Budapest, RS9+Vallai kert, 2017. december 4. - 2018. január 9.
Idén februárban tíz év után először jelentkezett kiállítással Péntek Orsolya képzőművész-író, akinek első regényét, a nagy sikert aratott Az Andalúz lányait követően most jelent meg Dorka könyve címmel a második kötete.
A Nyitott Műhely után ezúttal az RS9 színházban és a hozzá tartozó Vallai kertben nyílt meg a festői univerzumát írói világával párhuzamosan építő művész második tárlata, a kiállításon Péntek Velence- és Portugál-sorozatát láthatjuk. A tárlat címe Velencére utal: a sotoportego azokat a szűk átjárókat jelenti a helyiek nyelvén, amelyeken a vízre épült város épülettömbjei alatt közlekedni lehet. Ezek az átjárók adott esetben egy teljesen más arculatú városrészbe vezetnek, átvitt értelemben pedig a világ folyamatos változására utalnak.
2017.12.11
|


Játék
Az Én, Tonya a kilencvenes évek egyik legnagyobb amerikai médiabotrányának szatirikus feldolgozása, amelyet humorában mások mellett a Fargóhoz hasonlítanak. A film két színésznő, Margot Robbie és Allison Janney jutalomjátéka, akik egyértelműen Oscar-jelölésre is esélyesek.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.