Anna – Változatok székely asszonysorsra

Meghosszabbítva
Budapest, Magyar Nemzeti Múzeum, 2017. november 30. - 2018. május 13.
Minden szempontból rendhagyó kiállításon elevenedik meg a huszadik század története a Magyar Nemzeti Múzeumban. A székelyudvarhelyi Haáz Rezső Múzeum időszaki tárlata egy nő szemszögéből, két fiktív történeten keresztül mutatja be és teszi átélhetővé az előző évszázadot.
A tárlat a megesett cselédlányok átlagosnak mondható mindennapjaitól a háborúkon át jut el az épülő szocializmus visszáságaihoz. Az Anna – Változatok székely asszonysorsra című kiállítás főszereplője nem valós személy, alakját a képzelet szülte sok-sok megtörtént eset alapján. Anna egy átlagos székely lány, aki fiatalon arra a sorsfordító döntésre kényszerül, hogy megtartja-e a szerelmes éjszakán fogant nem kívánt gyermekét, vagy sem. A tárlaton kétféleképpen haladhatunk végig, az igent vagy a nemet választva, és a 20. század viharai közepette követhetjük végig mindkét választás következményeit, vagyis szemtanúi lehetünk Anna kétféleképpen alakult életének. 
 

 
A kiállítás kizárólag egy előre letölthető ingyenes mobiltelefonos applikációval élvezhető – érdemes az alkalmazást már előre, akár otthon letölteni, mert a múzeum nem tud internethozzáférést biztosítani –, mobiltelefonok ingyenesen kölcsönözhetők a múzeum információs pultjában. 
2017.12.17
|
(7 kép)


Játék
Felismernél egy gyilkost, ha elsétálna melletted az utcán? Georg Büchner Woyzeck című drámáját két korabeli gyilkosságról megjelent cikk ihlette.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.