Megvan az új Közlekedési Múzeum helyszíne!

A kormány döntése alapján megvan a Közlekedési Múzeum új helyszíne: az 1-es és a 28-as villamos találkozásánál, a MÁV korábbi Északi Járműjavítójának dízelmozdony javítója.
Maga a helyszín 7 hektáros, és a tervezett épületkomplexum 30.000 négyzetméteres lesz – felhasználva, átépítve és kibővítve a jelenlegi csarnokot - ami jóval nagyobb, mint a múzeum korábbi területe. Az új helyszínen helyet kaphatnak a múzeum raktár és restaurációs központjai, dokumentumtár, szabadtéri kiállítások és elképzelhető, hogy itt lesznek majd a nosztalgiajáratok végállomásai is. A tervek szerint az intézmény a világ vezető közlekedési múzeumai között számon tartott kiállítóhelyként, tudásközpontként és családi szabadidős célpontként születhet újjá. Utóbbit az is segíti, hogy a legrégebbi csarnokban a Magyar Állami Operaház fejlesztése valósul meg. A múzeum új, állandó kiállítása a reformkortól kezdve mutatja be a hazai közlekedés történetét, a jövőbe is kitekintve.
2017.12.15
|
(12 kép)


Játék
Február 28-tól érkezik a magyar mozikba az Király Levente Piedone nyomában című portréfilmjének kibővített moziváltozata, amely az eddigi legátfogóbb portréfilm Bud Spencer életéről.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.