EGY/KOR | Különutak és kivonulás a konszolidáció idején

Budapest, Műcsarnok, 2017. december 6. - 2018. január 28.
A Rákosi, Kádár (és Ceaușescu) nevével fémjelzett korszakokat idézi meg öt, egymással szorosan összefüggő kiállítás a Műcsarnokban. A tárlatok a művészet szerepét és a művészek kiszolgáltatott helyzetét vizsgálják a politikával átitatott korszakokban.
A kiállított alkotások továbbá „félárnyékban” maradt életműveket emelnek újra a fénybe, hogy megvizsgálják az akkori művészet sajátos társadalmi és kulturális pozícióját, az alkotók egzisztenciális tereit, művészeti és életstratégiáit, különös tekintettel a kívülállás és az ellenállás egyedi formáira. Az öt kiállítás Blaskó János, Gadányi Jenő, Jakobovits Miklós, Karátson Gábor, illetve Bocz Gyula, Cerovszki Iván, Csutoros Sándor, Dombay Győző, Lisziák Elek, Ócsai Károly, Szeift Béla művészetére tekint vissza.
 
2017.12.24
|


Játék
Az Én, Tonya a kilencvenes évek egyik legnagyobb amerikai médiabotrányának szatirikus feldolgozása, amelyet humorában mások mellett a Fargóhoz hasonlítanak. A film két színésznő, Margot Robbie és Allison Janney jutalomjátéka, akik egyértelműen Oscar-jelölésre is esélyesek.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.