Black Sea Diary – Felix Stephan Huber, Philip Pocock

Budapest, Inda Galéria, 2017. november 22. - 2018. február 23.
Egy korszakos jelentőségű projektet elevenít fel az INDA Galéria: a kiállítótér projektszobájában Philip Pocock és Stephan Felix Huber Black Sea Diary című munkáját ismerhetik meg a látogatók.
1993-ban egy akkor Kölnben élő kanadai egy svájci művésszel összefogva az adott pillanatot bemutató eseménnyé, vagyis valóban kortárssá, azonos idejűvé tette az az évi Velencei Biennálét. A két alkotó az adott kor legkorszerűbb eszközeivel, egy digitális kamerával és egy laptoppal felszerelkezve Passautól a Duna-deltáig utazott, az útjukról készült digitális naplót pedig telefaxon, valós időben küldték a Velencei Biennálé Casino Container Electronic Café helyszínére. Ez volt az első művészeti projekt, ahol digitális kamerát használtak az alkotók, Pocock és Huber a technológia alkalmazásának szempontjából pedig új fejezetet nyitott a kortárs művészetben, szemléltetve, hogy a művészet alkalmas a világ real-time megmutatására is.
2018.01.22
|


Játék
Egy maroknyi vándorszínész játéka dühös verekedést robbant ki. A kavarodásban egy ifjú katona beszáll a bunyóba. Miután a fiú bujdosni kényszerül, a társulat befogadja és együtt zötyögnek faluról falura Pest felé.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.