Pécsi József Fotóművészeti Ösztöndíj 2017

Budapest, Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, február 13. - március 5.
A Pécsi József fotóművész, fényképészeti szakíró és szaktanár tiszteletére létrehozott fotóművészeti ösztöndíjat azzal a céllal alapította a Művelődési és Közoktatási Minisztérium 1991-ben, hogy segítse az önálló művészi tevékenységet folytató tehetséges fotósok pályakezdését, alkotómunkáját és művészi fejlődését, ...
…és kedvező feltételeket teremtsen a formanyelvében és tartalmában korszerű, színvonalas művek létrehozásához. Az ösztöndíj fennállásának 25. évfordulóján, 2016-ban a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ szervezte meg a Pécsi 25. című kiállítását, amelynek az egykori ösztöndíjasok munkáiból rendezett tárlat mellett hiánypótló eredménye volt az internetes archívum létrehozása. Most egy hónapon át a tavaly ösztöndíjat elnyert másodéves alkotók beszámoló kiállítása mellett az első- és harmadévesek munkái is láthatók a Capa Központ Project Room termében nyílt kiállításon.
 
2018.02.12
|


Kortársunk Csehov.
Budapest, Bajor Gizi Színészmúzeum, április 25. - november 11.

sz.-REÁL.
Budapest, Átrium Galéria, április 20. - június 20.

Szalai Katalin kiállítása.
Budapest, RaM Colosseum, április 26. - május 29.

Játék
A vidéki független szféra két képviselője, a KB35 Inárcs és a győri RÉV Színházi és Nevelési Társulat koprodukciója, William Shakespeare Othellójával olyan témákat érint, mint a xenofóbia, manipuláció vagy a családon belüli erőszak.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.