Programok hétvégére

2018. február 23-25.
Beszélgetős esték boldogságról, irodalomról, színházról... Egy hideg téli hétvégén jólesnek a lélekemelő pillanatok. Aki aktívabb kikapcsolódásra vágyna, ókori praktikákat tanulhat Óbudán, vagy a Bábszínház kulisszatitkait ismerheti meg. Kispesten már a telet temetik, míg a belvárosban énekszó csendül sötétedés után a Kórusok Téli Éjszakáján.
Müller Péter est: Exkluzív lélekemelés, Arc és Álarc
Duna Palota  
február 23-án, 18.30  
www.dunapalota.hu 
 
Beszél az emberi sorsról, a boldogságról és az élet nagy válaszpontjairól. Ezen az előadásán a látszat, valóság, hazugság, igazság, szerelem, szeretet, boldogság áll a középpontban. Jegyár: elővételben: 3590 Ft., helyszínen: 5390 Ft.  
 
Klebelsberg Kultúrkúria exclusive – Közelség 
Klebelsberg Kultúrkúria  
február 23-án, 19h  
www.kulturkuria.hu 
 
Irodalmi est – Katona Klári írói létének vallomása életről, megéléseinkről, szeretésről. Jegyár: 2800 Ft.  
 
Krizshow – talkshow 
Átrium  
február 23-án, 19h  
www.atrium.hu 
 
Krizsó Szilvia egyedi hangulatot teremtő képességének köszönhetően a beszélgetések egyszerre szórakoztatók és elgondolkoztatók. Nem véletlen, hogy immár hatodik éve mennek telt házzal az előadások. Vendégek: Gálvölgyi János, Hajdu Steve. Bővebben >>
 

Mater Fabia Herbariuma - Házi praktikák az ókorból
Aquincumi Múzeum és Régészeti Park  
február 24-én, 10h  
www.aquincum.hu  
 
A természetből nyerhető színek és illatok titkainak megismerésére, ma is jól használható ókori praktikák és technikák elsajátítására nyílik lehetőség a programon. 
 
A Bábszínház 7× 
Budapest Bábszínház  
február 24-én, 16h  
www.budapest-babszinhaz.hu 
 
Nézz, kérdezz, játssz! Mi történik a paraván mögött? És mire jó a gapit? Valamint: miért járnak mindig feketében a bábszínészek? Minden, amit a néző tudni akar a bábszínházról, de soha nem meri megkérdezni. Most elmesélik, megmutatják – és közösen ki is próbálják. Interaktív bevezetés a bábművészet rejtelmeibe művészek közreműködésével. 7 alkalom – minden hónap utolsó szombatján, 16 órától. 
 
Helytörténeti séták Terézvárosban… és azon túl 
Eötvös10 KKSz
február 24-én, 10h  
www.eotvos10.hu 
 
Városi séta és épületbejárás a Pénzügyőr- és Adózástörténeti Múzeumban. A múzeumnak otthont adó Schiffer-villa 1910-1912 között épült késő-szecessziós stílusban, a kor egyik legjelentősebb építészének, Vágó Józsefnek a tervei alapján. Az épület mai állapotában keveset őrzött meg korabeli berendezéséből, de a villa terei, szobái, belső díszítése máig ámulatba ejtő gazdagságról tanúskodik. A séták időtartama kb. 2 óra, megtett távolság 2-3 km. Sétavezető: Maczó Balázs várostörténész, muzeológus.  
 
Kórusok Téli Éjszakája
MagNet Ház  
24-én, 18h  
www.korusokejszakaja.hu 
 
A Kórusok Éjszakája egy amatőr kórusfesztivál, a budapesti kulturális élet pezsgő rendezvénye. 2018. június 9-én lesz a következő, de hogy addig se teljenek hang nélkül a napok, a Kórusok Téli Éjszakáján a Magnet közösségi házban töltik meg hanggal a teret! Amatőr kórusok mutatkoznak be és csábítják éneklésre a résztvevőket. Jegyek elővételben a fenti honlapon vagy a helyszínen válthatók! 
 
Helyszínelők – Elkövetési módszerek Agatha Christie krimijeiben 
Rendőrmúzeum  
február 24-én, 10h  
www.facebook.com 
 
A programon dr. Daka Béla ny. rendőr alezredes úr élvezetes előadásában megismerhetik a résztvevők a helyszínelők munkáját, és hogy az irodalom se maradjon ki, szó esik Agatha Christie krimijeiben olvasható gyilkosságok elkövetési módszereiről is. Jegyár: 800 Ft. A program 14 éven aluliaknak nem ajánlott!  Az eseményre előzetes regisztráció javasolt , melyet 2018. február 22-én éjfélig kell elküldeni a varosikultour@gmail.com e-mail címre!
 
Téltemetés 
Wekerlei Kultúrház és Könyvtár  
február 24-én, 16h  
wekerleikulturhaz.kispest.hu 
 
Wekerletelepen immár hagyománnyá vált a téltemetés és vele együtt a gondok messzire kergetése. Aki járatos már benne, és aki nem, az is készüljön, idén is nagy zajongással, hangos kántálással kísérik útjára a gondűző cédulákkal jól megtömött kiszebábot, nehogy eszébe jusson visszafordulni! Ingyenes!  
 
WAMP Design Vásár – Mutasd magad
Millenáris B Csarnok
február 25-én, 10h
www.wamp.hu
 
A már ismert designerek munkái mellett több új tervezővel is megismerkedhetnek a látogatók, a vásárlás élményét pedig nagyszabású programkínálat is színesíti. Stílus-, smink és hajtanácsadás, idei öltözködési trendek Lakatos Márktól. Jegyár: 500 Ft.
 
Fiktív, mégis valóság – Anna tárlatvezetések
Magyar Nemzeti Múzeum  
február 25-én, 16h  
www.mnm.hu 
 
Kicsoda Anna? Létezhetett-e a valóságban? Milyen történeteket rejtenek a tárgyai? Miért alakult éppen így az élete? Tárlatvezetés az Anna - Változatok székely asszonysorsra című kiállításon.
 
2018.02.21
|


Játék
Mikor egy masszív szörnyeteg megtámad egy tengeralattjárót, a legénység a Csendes-óceán legmélyebb árkának fenekén reked. A Megalodon támadt rájuk, egy rég kihaltnak vélt, 25 méteres óriáscápa.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.