Kilenc műteremből

Budapest, Műcsarnok, február 16. - március 18.
A Műcsarnok kilenc kortárs magyar kiállítást vont egy tárlat ernyője alá, az autonóm alkotók megújulási képességére és szellemi nyitottságára helyezve a hangsúlyt. A múzeumban továbbá egy párhuzamos kiállítást is megtekinthetnek az érdeklődők.
A kiállításon Baksai József és Bullás József műveit, Faa Balázs Geometrikus testek, Kapitány András Parazita, Lajtai Péter Ideje van mindennek, Nagy Gabriella Nem kettő, Pázmándi Antal A végtelen örökbefogadása, Turcsányi Antal Torzók és maszkok, valamint Agnes von Uray (Szépfalvi Ágnes) Shining – A létezés öröme a vásznon című kiállításait láthatjuk egymás mellett, egymással párbeszédi pozícióba állítva. A kilenc műterem mellé egy párhuzamos kiállítást is illesztettek a kurátorok, a most feltörekvő nemzedék munkáit bemutató DERKÓ 2018 című tárlatot, amely az idei Derkovits-ösztöndíjasok alkotásaiból ad ízelítőt.
 
2018.02.26
|
(8 kép)


Az Örök Ég Alatt - Dima Shorin kiállítása.
Budapest, UVG Art Gallery, szeptember 20. - december 9.

MORPH.
Budapest, Műcsarnok, szeptember 21. - november 11.

Ghyczy György kiállítása.
Budapest, Aranytíz Kultúrház, szeptember 24. - október 13.

Játék
A mindig energikus és eredeti rendező, Spike Lee megtörtént eseményeken alapuló új filmje Ron Stallworth történetét tárja elénk. Ez a Colorado Springs-i rendőr volt az első afro-amerikai bűnüldöző, aki beépült a hírhedt Ku Klux Klánba.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.