V4 Látkép/A View from V4

Közös kortárs képzőművészeti kiállítást szerveznek a Visegrádi országok Brüsszelben. A tárlat február 20-án nyílt meg, és ingyenesen látogatható.
A négy ország (Magyarország, Szlovákia, Csehország, Lengyelország) régóta próbálkozik egy közös képzőművészeti bemutatóval, amit idén a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK) és a KOGART együttműködésével sikerült összehozni. A kiállításnak a brüsszeli Art Thema Gallery ad helyet február 20-tól március 19-ig.

„A Visegrádi Együttműködés nem csupán olyan külpolitikai regionális közös út, amelynek hátterében egymással egybevágó geopolitikai érdekek állnak, hanem maga a kelet-közép európai múlt átfogó értelmezése, és ez által egyben stratégiai célokkal rendelkező jövőépítés is” - mondta el Dr. Hóvári János, a MANK Nonprofit Kft. főigazgatója.

Fertőszögi Péter, a kiállítás főkurátora úgy véli, hogy a négy ország elmúlt évtizedeinek képzőművészetében az az egyik legizgalmasabb, hogy az 1950-es évek alkotói milyen módszerekkel próbálták meg megőrizni saját művészi szabadságukat a kommunista hatalom hivatalos művészeti ideológiája ellenében, a századforduló idején pedig milyen módszerekkel fejezték ki hozzáállásukat a digitalizációval és a globalizációval szemben a régi és új technikák keveredésével.

2018.02.26
|


Játék
Az ŰrDongó a Transformers-franchise megújítására vállalkozik, a film a címszereplő robot eredettörténetét meséli el.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.