Isabella Rossellini és Isabelle Huppert egyszemélyes előadása Londonban

Két ünnepelt európai színésznő viszi Londonba egyszemélyes előadását. Egyikük szereplőtársa a saját kutyája lesz, a másikuk pedig Justine-ről és Juliettről, Sade márki híres testvérpárjáról mesél a Queen Elizabeth Hall színpadán.
Júniusban érkezik Londonba Isabelle Huppert, francia színésznő, aki Marquis de Sade, francia író és filozófus regényeit interpretálja a közönségnek. Az Oscar-díjra jelölt színésznő egy személyben adja elő a két ellentétes karakterű testvér, Justine (az erényes) és Juliette (a romlott) történetét. Huppert az előadásában aktualizálja Sade több mint kétszáz éves művének erkölcstelenségét és energiáját, így összekapcsolja az akkori gondolkodást a mai problémákkal.

Néhány hónappal később, októberben ugyanezt a termet Isabella Rosselini veszi uralma alá a Link Link Circus című előadásával. A színésznő saját kutyája közreműködésével és olyan híres tudósok és filozófusok mint Arisztotelész, Descartes vagy Darwin megjelenítésével keresi a választ az állatok és emberek közötti különbségekre. Saját bevallása szerint, mivel nem megoldható, hogy az összes állatot színpadra vigye, amikről beszélni fog, saját magát és Pan nevű kutyáját öltözteti majd be a megjelenített állatok szerepére. Ettől lesz a Link Link kicsit cirkuszjellegű.

(theguardian.com)


2018.02.28
|


IV. Óbudai Képzőművészeti Tárlat.
Budapest, Esernyős, 2018. december 19. - 2019. január 27.

Only From a Pure Source.
Budapest, Magyar Nemzeti Galéria, 2018. december 20. - 2019. április 9.

Kép-Élmény.
Budapest, Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, 2018. december 18. - 2019. március 10.

Játék
Ünnepi ráhangolódással folytatódnak a családbarát délelőttök a Jurányiban.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.