Idén is lesz MOST FESZT Tatabányán

Március 21. és 25. között negyedik alkalommal rendezi meg a tatabányai Jászai Mari Színház – a Tatabányai Tavaszi Fesztivál keretén belül – a MOnodráma és STúdiószínházi FESZTivált, a MOST FESZT-et.
A szervezők több mint 50 jelentkező közül választották ki azt a négy monodrámát és öt stúdiószínházi előadást, amely véleményük szerint reprezentálja azt a sokszínűséget, ami a produkciók alkotóinak munkáját jellemzi.
A fesztivál programjában szerepel A név: Carmen című előadás Sediánszky Nóra rendezésében, a Kezdhetek folytatódni című Petri-est Valcz Péter rendezésében, az Elvira Lindo azonos című regénye alapján készült Csak egy szóval mondd című dráma.
Az érdeklődők ugyancsak megnézhetik Edouard Louis önéletrajzi ihletésű regényéből készült Leszámolás velem című monodrámát Nagy Dániel Viktorral, Háy János A halottember című „színházi balladáját”, a Túlóra című monodrámát Pálya Pompónia előadásában, Martin McDonagh A párnaember című pszichotrillerét a csíkszeredai Csíki Játékszín előadásában, valamint a Babits Mihály disztópikus regénye alapján készült Elza, vagy a világ vége című előadást a Miskolci Nemzeti Színház előadásában.
A 2017 óta ötnapos fesztivál programja – a seregszemle történetében először – A legnagyobb tilos! című előadással a legfiatalabb nézők felé is nyitni szeretne. 
 
2018.03.02
|


MORPH.
Budapest, Műcsarnok, szeptember 21. - november 11.

Orsolya Drozdik: Sensuality and Matter.
Budapest, Budapest Galéria, szeptember 28. - november 4.

Átváltozások deszkára.
Budapest, Lengyel Intézet, szeptember 22., szombat

Játék
„Hol legitimek a megéléseink? Egy csomó érzés, állapot egyszerűen illegál, nem szabad. A művészet alibi. A művészet oltárán szabad olyat tenni, amit az életben nem minden esetben. Ezért a művészet játék, alibi a szabadságra.” (Hód Adrienn).
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.