Programok hétvégére

2018. március 8-11.
Itt a tavasz, hív a természet! Éjszakai kalandtúra, Beporzók Napja, ásvány- és bonsaikiállítás is szerepel hétvégi ajánlataink közt, de megismerkedhetünk Nepál világával és Hieronymus Bosch művészetével, valamint társasozás, workshopok és egészségnap is várja az érdeklődőket.
Budapest Kortátstánc Főiskola – Műhelybemutató
MU Színház  
március 8–10.
www.mu.hu 
 
18–19.30: Workshopok, tréningek. 20–22h: Válogatás a BKTF táncosainak aktuális alkotásaiból, majd szakmai beszélgetések. Jegyár 1300-3000 Ft. 
 
Éjszakai Kalandtúrák 
Budakeszi Vadaspark  
március 9-én 18–20h  
www.vadaspark-budakeszi.hu 
 
A látogatók az Éjszakai Kalandtúrák során szakvezetők kíséretében nyerhetnek exkluzív bepillantást a Budakeszi Vadaspark záróra utáni életébe. A program regisztrációköteles. Regisztrálni a budakeszi.vadaspark@bkvp.hu címen lehet. Az üzenet tárgya „Éjszakai túra”! Jegyár: 1100-2200 Ft.  
 
Tupír – Nőnek lenni az államszocializmusban 
Magyar Nemzeti Múzeum  
március 9-én 17h  
www.mnm.hu 
 
Mi befolyásolta Anna sorsának alakulását? Milyen politikai események álltak életútjának fordulatai mögött? Neves történészek, néprajztudósok lesznek segítségünkre a kérdések megválaszolásában a legfrissebb kutatásaik alapján. 
 
Kepes András: Boldogan élünk, míg meg nem halunk? 
Óbudai KK – 3K  
március 9-én 18h  
www.kulturkozpont.hu 
 
A vetítéssel színesített előadásban olyan témák kerülnek szóba, mint a házasság és a boldogság kapcsolata, hogy miért nehéz hűségesnek lenni, miért vagyunk féltékenyek? Kepes külföldi példákon is bemutatja, hogyan közelítenek ezekhez a kérdésekhez az idegen kultúrák. Jegyár: 1500 Ft.  
 
Fény-hang-játék – Zene, irodalom és a fizika csodái 
Óbudai Társaskör  
március 9-én 19h  
www.obudaitarsaskor.hu 
 
Fény és hang; fény-játék, hang-játék, játék a szavakkal, játék a hangokkal, játék technikai eszközökkel – megannyi csodálatos felfedezés, titok, rejtély várja az érdeklődőket. 
 
Beporzók Napja 
Magyar Természettudományi Múzeum 
március 10-én 10h  
www.nhmus.hu 
 
Ismerkedjünk meg a méhekkel, lepkékkel, darazsakka, legyekkel és denevérekkel! Mikroszkóp és felnagyított makettek segítségével vegyük szemügyre a polleneket. Barkácsoljunk hazavihető méhszállót és járjuk el együtt a méhek táncát. Az inváziós fajok tengeri szállításával kapcsolatban vetélkedőre hívjuk vendégeinket. A Műhelytitkokban megismerhetjük a viráglátogató lepkéket. Egy játékból pedig az is kiderül, hogy milyen fáradtságos munka a pollengyűjtés. 
 
Társasozás 
Óbudai Platán Könyvtár  
március 10-én 11h  
www.platankonyvtar.hu 
 
Story Cubes, Csótánypóker, Letter game, Mindent a helyére!, Az érzelmek birodalma, Beugró, Fekete történetek, A könyvesbolt, Csótánysaláta, Ki vagyok én?, Nénik a törölközők alatt várja az érdeklődőket.  
 
Népek napja – Nepál 
Óbudai KK – Csillaghegyi KH 
március 10-én 14h  
www.kulturkozpont.hu 
 
Kiállítás, gasztronómiai kalandozás a nepáli ízek világában, Suhajda Szilárd hegymászó előadása várja az érdeklődőket. Ingyenes!  
 
BOSCH: A gyönyörök kertje – ismeretterjesztő film 
Várkert Bazár  
március 10-én 16h  
www.varkertbazar.hu 
 
A zavarba ejtően részletgazdag festményt virtuális tárlatvezetés keretében, látványos közeli felvételekkel tárja a nézők elé, miközben neves művészettörténészek, filozófusok, írók, zenészek, művészek osztják meg gondolataikat a műről és titokzatos alkotójáról. Jegyár: 1600 Ft. 
 
Ásványbörze és bonsaikiállítás 
Óbudai Kulturális Központ  
március 11-én 9h  
www.kulturkozpont.hu 
 
Vasárnap újból kitárja kapuit az Ásványbörze és bonsaikiállítás, hogy a pazar ásványok és a meseszerű miniatűr fák és bokrok szerelmesei naphosszat gyönyörködhessenek. A rendezvényen külön gyerekprogramokkal is készülnek a szervezők. Ingyenes!  
 
Egy nap az egészségért – Egészség- és Diabétesznap 
Kőrösi Csoma Kőbányai KK + KÖSZI 
március 11-én 11h  
www.korosi.org 
 
Az egészségnapon természetgyógyász, pszichológus, valamint párkapcsolati és életmódtanácsadó is tart előadást, lesz továbbá jóga és gyógynövény-terápia, diabétesztanácsadás és vérdadás, valamint gyógytermékek vására is várja az érdeklődőket. Jegyár: 500 Ft. 
 
Villa.séta 
Barabás Villa  
március 11-én 15h  
www.barabasvilla.hu 
 
A látogatók Barabás Miklós nyomába eredhetnek túravezetővel. Bejárhatják a festőművész egykori kertjét, villáját, miközben érdekességeket tudhatnak meg a művészről és a helyről. Ingyenes!  
 
2018.03.07
|


Játék
Mikor egy masszív szörnyeteg megtámad egy tengeralattjárót, a legénység a Csendes-óceán legmélyebb árkának fenekén reked. A Megalodon támadt rájuk, egy rég kihaltnak vélt, 25 méteres óriáscápa.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.