Láthatatlan városok

Paulo Nozolino és José Manuel Rodrigues – kortárs portugál fotóművészet
Budapest, Budapest Projekt Galéria, 2018. március 2 - 31.
A modern portugál fotográfia lírai narratíváját mutatja be a két neves kortárs fotóművész, Paulo Nozolino és José Manuel Rodrigues munkáiból összeállított válogatás, amely a Budapest Projekt Galériában, a most zajló Budapest Fotó Fesztivál központi helyszínén látható a hónap végéig.
Nozolino a mai portugál fotográfia központi alakja, sötét-szimbolizmusa a nagyvárosok magányos világával, a modern társadalom elszigetelő, destruktív jelenével szembesíti a nézőt. Személyes útinaplójának képi jegyzeteit éles kontrasztok, vakító fények és fekete színek jellemzik. 
 
Rodrigues fotóinak fókuszában szintén a szimbólumvilág áll, az alkotót az idő és időtlenség aspektusa, a változó természeti tájkép és a szépség fogalmának kérdései, valamint a látható és láthatatlan összefüggései foglalkoztatják, képeit a posztmodern portugál költészet kultikus alakjának, Al Bertónak az idézetei kísérik. 
 
Az idei fesztivál kiemelt kiállítása a Camões Intézet huszadik születésnapját ünneplő Budapesti Nyelvi Központja és a Centro Português de Fotografia együttműködésében valósult meg. 
2018.03.12
|
(4 kép)


Játék
Egy szép történetet, ami arról szól, hogy teljesen mindegy, hány évesek vagyunk, milyen rondának vagy szerencsétlennek születtünk, hol élünk és mennyi pénzünk van, mindannyiunknak szüksége van valakire, aki megért minket és törődik velünk.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.