IBUSZ ...mert úton lenni jó!

Budapest, Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, 2018. március 1. - szeptember 2.
Száztizenöt éve, 1902. augusztus 29-én alakult meg az első magyar utazási iroda, az Idegenforgalmi és Utazási Vállalat Rt. A részvénytársaság a Magyar Királyi Államvasutak hivatalos menetjegyirodájaként működött, majd 1926-ban beolvasztották az Általános Beszerzési és Szállítási Részvénytársaságba.
Ekkor kapta a cég az Idegenforgalmi Beszerzési Utazási és Szállítási Rt. nevet, amely az IBUSZ mozaikszóként rögzült a köztudatban. Kijelenthetjük, hogy tulajdonképpen ezzel a vállalattal kezdődött a magyar turizmus története, amely szinte egyedüliként még a szocializmusban is részvénytársasági formában működhetett. A társaság, amelynek neve ez idő tájt szinte egybeforrt az idegenforgalommal, komoly múltjával, kiterjedt irodahálózatával és piaci részesedésével ma is a magyarországi idegenforgalom meghatározó szereplője. 
 
A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum új kiállítása a lehető legszínesebben igyekszik bemutatni az IBUSZ elmúlt több mint 100 évét, megidézve az 1930-as évek turistaparadicsomának számító Budapestet és az 1970-es évek baráti társasutazásait is. 
2018.03.12
|
(10 kép)


Játék
Mikor Gellert Grindelwald, a nagyhatalmú sötét varázsló megszökik a fogságból, Albus Dumbledore, a Roxfort professzora Göthe Salmander segítségét kéri a szökevény felkutatásában.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.