Programok a hosszú hétvégére

2018. március 15-18.
Jöhet eső, jöhet fagy, ez ne szegje senki kedvét az idei első tavaszi hosszú hétvégén – idén négy ilyen is lesz! –, ami rögtön március 15-i ünnepi programokkal indul. Forradalmi múltidézés, nyomdászati bemutató és huszáros hétvége is várja az érdeklődőket, de bepillanthatunk a kutyalélektanba és az olasz reneszánsz festészetbe is.

Kapcsolódó cikkek

Március 15. – családi program
Budapesti Történeti Múzeum – Vármúzeum  
15-én 10h  
www.btm.hu 
 
Huszárcsákó, 48-as honvédzászló, gyöngyös párta készítése, rejtélyek a Lánchíd történetében – interaktív tárlatvezetés és tematikus séta várja a látogatókat.  
 
Nemzeti ünnep 
Petőfi Irodalmi Múzeum  
15-én 10h  
www.pim.hu 
 
Nemzeti szalagos, ünnepi hajfonat készítése, feladatlapos játék Petőfi Sándor izgalmas, fordulatokban bővelkedő életéről, kézműves-foglalkozások és kiállításmegnyitó várja az érdeklődőket.  
 
Próbáld ki a kiscelli nyomdát! Nyomdászati bemutató
Kiscelli Múzeum  
15-én 11h, 14h  
www.kiscellimuzeum.hu 
 
A nemzeti ünnep alkalmából a múzeum bemutatja az 1848. március 15-ei események során főszerepet játszó Columbia-sajtót, a kiállítás büszkeségét is. Az egyik eredeti gépen pedig János bácsi segítségével mindenki maga is kinyomtathatja és hazaviheti a Nemzeti Dalt.  
 
Huszáros hétvége 
Szentendre, Szabadtéri Néprajzi Múzeum (Skanzen)  
15–18.  
www.skanzen.hu 
 
Visszarepülünk a múltba, egészen 1848 forrongó tavaszáig. A Skanzenben megjelennek a szabadságharc és a kor jellegzetes szimbólumai (bajusz, sarkantyú, kokárda és mások). Újraterveznéd a kokárdát? Megpödörnéd a bajuszt? Számháborúznál vagy megtanulnád, hogyan készül a márczafánk? Itt megteheted! 
 
Éjszakai Kalandtúrák 
Budakeszi Vadaspark  
16-án 18–20h  
www.vadaspark-budakeszi.hu 
 
A látogatók az idei tavasz folyamán is megrendezett Éjszakai Kalandtúrák során szakvezetők kíséretében nyerhetnek exkluzív bepillantást a Budakeszi Vadaspark záróra utáni életébe. A program regisztrációköteles. Regisztrálni a budakeszi.vadaspark@bkvp.hu címen lehet. Az üzenet tárgya „Éjszakai túra”! Jegyár: 1100-2200 Ft.  
 
Bíró Tímea: A pusztítás reggelei – könyvbemutató 
Katona József Színház  
16-án 19.15  
www.katonajozsefszinhaz.hu 
 
Szirtes Ági olvas fel részleteket, az érdeklődők pedig a szerzővel és Upor László dramaturggal beszélgethetnek. Jegyár: 1000 Ft.  
 
Forradalmi hétköznapok: Élő Múzeum-Színház 
Magyar Nemzeti Múzeum  
16-án 10h, 12h, 15h  
www.mnm.hu 
 
1848. március idusa élőben: vajon hogyan élte meg a reformkori ember, hogy épp a történelem részévé válik? Mi mozgatta a hazafias költőket, az álmodozó kisasszonyokat, vagy épp a ravasz fogadósokat és a kotnyeles cselédlányokat a nagy napokban? Jegyár: 1000 Ft. 
 
17-én 14h: Márciusi mesék márciusi ifjaknak 
 
Ritkán hallott népmesék, történelmi mondák, és igaz történetek nyitnak új ablakot a magyar történelem legendás időszakára. Bővebben >> 
 
A kutyalélek titkai – Nyakas Gábor Dog Coach interaktív előadása és workshop 
Kelenföld Montázs Központ  
17-én 16h  
www.facebook.com 
 
Szeretnél igazi gazda és társ lenni? Érdekel, hogyan alakul ki a kutyád jelleme? Szeretnéd azt alakítani, fejleszteni? Mitől lesz a kutyád boldog? Szeretnél belelátni kedvenced fejébe, mit és miért csinál? Szeretnéd, ha jobban tudnád a kutyádat irányítani? Kiknek való egy kutya? Hogyan válhatunk kutyánk igazi társává, vezetőjévé? Mi kell kutyánk egészséges fejlődéséhez? Az interaktív előadás során várják a vendégek kérdéseit, megoldásra váró problémáit a kutyatartással, kutyaneveléssel, kiképzéssel, kutyáik jellemével és boldogságával kapcsolatban. A kutyákat ne hozzák magukkal!
 
A művészet templomai - Botticelli: Dante pokla – ismeretterjesztő film
Várkert Bazár  
17-én 16h  
www.varkertbazar.hu 
 
A művészet templomai című, Itália gazdag kulturális örökségét bemutató ismeretterjesztő sorozat következő epizódja a reneszánsz egyik leghíresebb alkotója, Sandro Botticelli munkásságának egy kevéssé ismert részébe enged betekintést. Jegyár: 1600 Ft.
 
2018.03.13
|


Játék
Ünnepi ráhangolódással folytatódnak a családbarát délelőttök a Jurányiban.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.