Frida Kahlo szokatlan fotója

A különleges fénykép Frida 32 éves korában készült, amikor művészi karriere csúcsát, és magánélete mélypontját élte.
Nickolas Muray – eredeti nevén Muray Miklós – magyar származású fényképész és olimpiai kardvívó. Ebben a történetben a fényképészi szál az érdekes, mert ennek köszönhetően ismerkedett meg az egyedi stílusú mexikói festőnővel, Frida Kahloval. Majdnem egy évtizedig egymás szeretői voltak, miközben kisebb-nagyobb megszakításokkal mindketten házasságban éltek. Titkos kapcsolatuk idején a fényképész többször is fotózta Fridát. Szakításuk környékén készült az a fénykép is, ami eltér a megszokott Frida-ábrázolástól: a festő általában mélyen és magabiztosan nézett a kamerába, itt mégis majdnem csukott szemmel oldalra fordítja tekintetét, kezében cigarettát tartva.

A Frida Kahlo személyes tárgyaiból, és ruháiból álló gyűjteményt júniusban hozzák nyilvánosságra Londonban a Victoria and Albert Museumban. Az összeállítás most először lesz látható Mexikón kívül.

(theguardian.com)

2018.03.19
|


Játék
A PanyolaFeszt arra törekszik, hogy a vidék hagyományait, értékeit csokorba gyűjtve megmutassa a helybélieknek és a faluba érkezőknek egyaránt.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.