BETŰK – A tárgy. történet. etc. kiállítássorozat első része

Budapest, Magyar Nemzeti Múzeum, 2018. március 9. - április 29.
Hogyan alakult az írás szerepe a Kárpát-medencében az őskortól napjainkig? Hányféle írásbeliség nyomait őrzi a Magyar Nemzeti Múzeum? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre is fény derül a múzeum aktuális időszaki tárlatán.
A közgyűjtemény tárgy. történet. etc. című kiállítás-sorozatának a célja, hogy alternatív látogatói útvonalakat építsen ki az intézmény állandó kiállításain, valamint tudományos, ismeretterjesztő és múzeumpedagógiai programokat szervezzen ezek köré, továbbá, hogy dokumentálja és széles körben megossza eredményeit és megismerje látogatói véleményét, nézőpontjait. 
 
Ebben az évben elsőként a betűk szólítják meg a látogatót, aki a múzeum termein keresztülhaladva évezredeken átsétálva gondolhatja újra, hányféleképp lehet eljutni A-tól Z-ig. A javasolt útvonalat végigjárva az első karcolt csonteszközöktől kereskedelmi és kulturális kölcsönhatások lenyomatain, pénzeken, ékszereken, illetve képző- és iparművészeti alkotásokon keresztül érkezünk el 20. századi „hibrid” tárgyakig.  
2018.03.26
|


Játék
Egy szép történetet, ami arról szól, hogy teljesen mindegy, hány évesek vagyunk, milyen rondának vagy szerencsétlennek születtünk, hol élünk és mennyi pénzünk van, mindannyiunknak szüksége van valakire, aki megért minket és törődik velünk.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.