Múzeumok Éjszakája: Pécs lesz az idei kiemelt helyszín

Országszerte, június 23.
Idén június 23-án rendezik meg Magyarország legnépszerűbb kulturális eseményét, a Múzeumok Éjszakáját. Ezen a napon a közgyűjtemények ismét éjszakába nyúló nyitva tartással és több ezer programmal várják majd az érdeklődőket, azt a több mint négyszázezer látogatót, akik ezen a különleges estén a múzeumokat választják kikapcsolódásként.
2018-ban Pécs lesz az országos rendezvénysorozat kiemelt helyszíne.
 
Ahogy a korábbi években, így 2018-ban is hirdetnek központi témát is. Az idei fő gondolat – „Ami összeköt: Család és Kultúra” – a Családok évéhez kapcsolódik, és arra ösztönzi az intézményeket, hogy még több családi programot szervezzenek az idei Múzeumok Éjszakájára, és a gyűjteményükhöz köthető jeles famíliák örökségét, kincseit, a család és a múzeum kapcsolódási pontjait, összefüggéseit megmutatva alakítsák ki a napirendjüket.
2018.05.23
|


Játék
„Hol legitimek a megéléseink? Egy csomó érzés, állapot egyszerűen illegál, nem szabad. A művészet alibi. A művészet oltárán szabad olyat tenni, amit az életben nem minden esetben. Ezért a művészet játék, alibi a szabadságra.” (Hód Adrienn).
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.