„Tudom, hogy nem én vagyok a legjobb színész a világon” - Scott Eastwood

A Pesti Est exkluzív interjúja
Kiköpött édesapja, ráadásul hozzá hasonlóan ő sem egy szószátyár típus. Az interjú előtt jelzi, hogy a családjáról és az apjáról nem szeretne beszélni, de valahogy mégis sikerül kikötnünk ezeknél a témáknál. Scott Eastwoodot a Tűzgyűrű: Lázadás premierjének apropóján faggathattuk Londonban.
Mi vonzott a Tűzgyűrű folytatásában? 
 
Nagyon bírtam az első részt. Guillermo del Toro valami nagyon eredetit csinált azzal a filmmel. Tetszett ennek az egész világnak a bája és élénksége. 
 
Azt mondod, az első rész eredeti volt. Lehet egy folytatás is eredeti? 
 
Jó ötlet volt, hogy nem rögtön az első után kezdjük a cselekményt, hanem tíz évvel később. Ki kellett találni, hogyan néz ki a világ egy olyan pusztítás után, amit az első filmben túlélt. Ez az ötlet lehetővé tette, hogy sok mindent megőrizzünk az első részből, ugyanakkor volt lehetőségünk arra is, hogy hozzáadjunk új dolgokat.  
 
Gondolom, 80%-ban zöld háttér előtt dolgoztál… 
 
Inkább ötven-ötvennek mondanám. A produkció törekedett arra, hogy minél több épített díszletben játszhassunk, és a CGI-jal kiegészíthessük ezeket. Próbáltuk megtalálni a megfelelő egyensúlyt, mert ha túl sok a CGI, a filmünk sokat veszíthet általa a hihetőségéből, ha pedig túl kevés, akkor egyszerűen nem tudjuk olyan monumentálissá varázsolni, amilyenre szeretnénk.  
 
Egy katonát játszol. Ez milyen kihívások elé állított? 
 
Nate katona, ugyanakkor pilóta. Sokkal közelebb áll a Top Gunhoz, mint az Acéllövedékhez. Nem is a szerep katonajellege jelentett kihívást, hanem az, hogy ő egyfajta mentorfigura a fiatal tanítványai számára. 
 
Fel lehet készülni egy ilyen szerepre azt leszámítva, hogy megtanulod a szövegedet? 
 
Ilyen értelemben a Tűzgyűrű: Lázadás eléggé különbözik a többi munkámtól. Nem igazán léteznek könyvek, amiket elolvashatnék a jövő pilótáiról, és senki sincs, akivel szakértőként beszélgethetnék a szerepemről. Szóval istenigazából annyi volt a dolgom, hogy mindennap időben megjelenjek a forgatáson, és tudjam a szövegemet. Az is a segítségemre volt, hogy a való életben is rendelkezem pilótajogosítvánnyal, szóval van némi fogalmam erről az egészről. 
 
Mit vezetsz? 
 
Helikoptereket. 
 
A pilótatudásod mennyiben segítette a munkádat ebben a filmben? 
 
Inkább csak a hozzáállásomban segített. Pilótaként tudod, hogy a repülés komoly dolog, azzal nem lehet viccelni. 
 
Emlékszel még arra, hogy miért akartál színész lenni? 
 
Nagyon tetszett a filmezés világa, egyszerűen csak szerettem volna én is a részévé válni. Van valami mágiája, aminek nem tudtam ellenállni. 
 
Édesapádhoz hasonlóan te is kipróbálnád magad a rendezésben? 
 
A jövőben feltétlenül. Még csak 32 éves vagyok, várnék kicsit, amíg idősebb és tapasztaltabb leszek.  
 
Mi volt az, ami a legtöbb segítséget nyújtotta számodra a karrieredben? 
 
Az, hogy nagyon keményen dolgozom. Tudom, hogy nem én vagyok a legjobb színész a világon, és nem is leszek az, de ha keményen dolgozom, nem panaszkodom, mindig időben megjelenek és tudom a szövegemet, akkor lesz munkám. Sok nálam tehetségesebb színész szaladgál odakint, és ezzel nincs is semmi bajom. Nekik köszönhetően nekem keményebben meg kell dolgoznom a sikerért.  
 
Viszont úgy nézel ki, mint a klasszikus Hollywood nagy férfiszínészei… 
 
Ez nyilván segít. Persze eléggé behatárolja azt is, hogy milyen szerepekkel találnak meg. Vannak köztük jobbak, rosszabbak… Sokkal többször kell nemet mondanom, mint igent. 
 
Fiatal hollywoodi sztár vagy, mégis olyannak tűnsz, mint aki két lábon áll a földön. Ezt minek köszönheted? 
 
Nagyrészt a családomnak, és azon belül is édesapámnak. Ő megélte a nagy gazdasági válság éveinek óriási szegénységét és a II. világháborút. Rengeteg ember látott szenvedni, az ő családja is szenvedett. Rengeteg történetet mesélt nekem erről. Volt egy férfi például, aki a környékbeli házakba kopogtatott be munkáért, az én nagymamámhoz is bekopogott, és megragadt bennem, hogy egyetlen szendvicsért dolgozott. Annyira szegény volt, hogy ételért végezte a munkát. Apám azt nevelte belénk, hogy mindannyian szuper szerencsések vagyunk, hogy egy békés helyre és egy békés időszakba születtünk, és megtanultam értékelni ezt. 
 
Hiszel abban, hogy egy jó rendező akár még egy gyengébb forgatókönyvvel is többet tud kihozni a színészéből, mint ami első ránézésre benne van? 
 
Igen, mindenképp. Amikor lehetőségem volt kiváló rendezőkkel dolgozni, sokkal többet hajtottak ki belőlem, mint amiről azt gondoltam, hogy képes vagyok. A jó instrukciók csodákra képesek. David Ayer, Oliver Stone vagy Clint Eastwood egészen új szintre képesek helyezni az embert. 
 
A karriered jelen szakaszában mi jelenti számodra a legnagyobb kihívást? 
 
Az, hogy ne skatulyázzanak be, és ne mindig ugyanolyan szerepekkel találjanak meg. Erre folyton emlékeztetnem kell az ügynökömet.  
 
Főképp akciófilmekben szerepelsz. Mondhatjuk, hogy ez a kedvenc műfajod? 
 
Mindenféle műfajt szeretek, de ha a szívemre teszem a kezem, leginkább a drámákért rajongok. A kilencvenes években nőttem fel, amikor a legjobb drámák készültek Hollywoodban. Olyanokra gondolok, mint A remény rabjai, a Forrest Gump vagy a Nincs bocsánat.  
 
A Tűzgyűrű-beli szereplőtársaddal, John Boyegával milyen volt az együttműködés? 
 
Igazi kis bromance van köztünk, igaz? (nevet) Johnnal kezdetektől ugyanúgy láttuk a filmet, és tudtuk, hogy kell a karaktereink között némi rivalizálás, hogy működjön a dolog.  
 
Sokat viccelődnek a filmben azon, hogy mennyire jóképű vagy. Ezek a poénok szerepeltek az eredeti forgatókönyvben is, vagy csak azután kerültek bele, hogy téged szerződtettek a szerepre? 
 
A srácok sokat szívattak és viccelődtek a forgatáson ezzel, amiknek egy része aztán a kész filmbe is bekerült. A poénok nagy része improvizáció volt John részéről. 
 
Ha választhatnál magadnak egy Jaeger pilótatársat, ki lenne az? 
 
Erre a kérdésre mindig más választ adok. (nevet) Legyen most Bob Marley. Ha a közelünkbe érne egy Kaiju, rögtön beállna a tömény fűszagtól. (nevet) 
 
Édesapád a western műfaj egyik nagy hőse, de a műfaj manapság haldoklik. Nem szeretnél több westernben szerepelni azért, hogy a zsáner újra népszerűbb legyen a fiatalok körében? 
 
Tudok lovagolni, tudok bánni a revolverekkel, jól áll nekem a kalap, szóval nem hinném, hogy rajtam múlna. Ha kapok egy jó forgatókönyvet, benne vagyok, de nincs küldetéstudatom. Nem tudom, hogyan kéne a műfajt ismét népszerűvé tenni. 
 
Úgy tudom, hogy szeretsz saját kezűleg építeni dolgokat. Mi volt az utolsó, amit csináltál? 
 
A fürdőszoba a házamban nagyrészt az én művem. Leginkább fával szeretek dolgozni, asztalokat, székeket készíteni. Tök jó kiélni a kreativitásomat egy darab fán, amiből készíteni tudok valami szépet. Az encinitasi birtokomon szerencsére van lehetőségem farigcsálni. 
 
Ha szabad ennyit pletykálkodni: most kapcsolatban vagy? 
 
Épp nincs senkim. Nem sokat agyalok azon, hogy miért, de amikor igen, akkor mindig az jut eszembe, hogy valószínűleg ez a munka nem tesz jót a hosszú távú párkapcsolatoknak. Egyszer a világnak ezen a felén vagyok, egyszer meg azon… 
 
Úgy tudom, sokat olvasol. Milyen könyv van az éjjeli szekrényeden éppen? 
 
Az a címe, hogy A női agy. Nem árt, ha az ember tájékozódik. (nevet) Amúgy tök jó könyv. Mindig is azon voltam, hogy megpróbáljam megérteni az ellenkező nemet. Öt lánytestvérem van, szóval képzelheted, hogy elkél a segítség. 
Tulu
2018.04.02
|
(24 kép)


Film premierek

Látomás

francia-japán filmdráma, 109 perc, 2018

Vízipók-csodapók - Felújított filmváltozat

magyar animációs film, 72 perc, 1983

Mia és a fehér oroszlán

dél-afrikai-francia-német családi film, 98 perc, 2018

Interjú Istennel

amerikai misztikus dráma, 97 perc, 2018

Hotel Mumbai

amerikai-ausztrál történelmi dráma, 125 perc, 2018

Ferenc pápa – Egy hiteles ember

amerikai-svájci dokumentumfilm, 96 perc, 2018

Egy nő fogságban

magyar dokumentumfilm, 89 perc, 2018

A gyászoló asszony átka

amerikai horror, 93 perc, 2019

Csodapark

amerikai-spanyol animációs film, 85 perc, 2019
Játék
Négy évet kellett várniuk a rajongóknak az Ivan & The Parazol legújabb lemezére.
Filmek a TV-ben
H
15
K
16
Sze
17
18:05
Férfias játékok
amerikai akciófilm, 1992
18:10
Igazából szerelem
angol-amerikai romantikus vígjáték, 2003
18:10
Női szívek
német vígjáték, 2014
18:15
Kutyák szigete
amerikai fantáziafilm, 2018
18:25
Pi élete
amerikai kalandfilm, 2012
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.