Reismann Marian: Tekintetek

Budapest, Artphoto Galéria, 2018. április 2 - 21.
Kisgyerekekkel foglalkozó szakemberek százai tanulták meglátni a csecsemők kompetenciáját, mozgásuk óvatosságát és a másikkal való gyengéd találkozásait Reismann Marian gyermekeket ábrázoló fotográfiáin keresztül.
Az 1991-ben 79 évesen elhunyt fotóművészt itthon kevesen ismerik, miközben Európa számos országában, de az észak- és dél-amerikai földrészen, sőt Ausztráliában is sokfelé használják a munkáit. Meghatározó hatással volt életművére dr. Pikler Emmivel kötött ismeretsége, rendszeresen fényképezte a gyermekpszichológus kis pácienseit. Reismann pszichológiai ismeretekből táplálkozó illusztrációi iskolát teremtettek a gyermekfényképezésben, fotói „a kisgyerekeket nem mosolyfakasztó édességeknek mutatja, hanem tevékeny, magának célokat kitűző, döntésekre képes egyéneknek”. Az Artphoto Galéria kiállítása azzal a céllal született, hogy megismertesse Reismann munkásságát a szélesebb közönséggel és kiemelje képei művészi értékét.
2018.04.09
|
(7 kép)


Játék
A látványos kiállításon a látogatók egy képzeletbeli űrutazásra indulnak, ahol tudásukat és bátorságukat próbára téve egy galaktikus kaland részesei lehetnek.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.