Lába kélt Yoko Ono egyik kiállított kavicsának

John Lennon felesége életében szívesen gyűjtögetett az idő és a folyók által formált kavicsokat, amiket saját írásával látott el, olyan rövid, de szerinte fontos üzeneteket tulajdonítva nekik, mint hogy „álmodj”, „kívánj” vagy „emlékezz”.
Ezeket a köveket egy torontói múzeumban állították ki a Yoko Ono: The Riverbed interaktív kiállítás részeként. A kiállított darabokat a látogatóknak lehetőségük van kezükbe fogni, és a szövegre koncentrálva a terem közepén lévő halomra helyezni. Egy vendég azonban messzebb sétált a megengedettnél, és a Yoko Ono által „Love yourself” felirattal ellátott kaviccsal a kezében feltehetően kisétált a kanadai Gardiner Museum területéről. Az apró tárgy 17,500 dollár, vagyis több mint négymillió forintnak megfelelő értékkel bír. Az elkövetőről biztonsági felvételek készültek, a torontói rendőrség még keresi a hölgyet.

(nme.com)

2018.04.09
|


Játék
„Hol legitimek a megéléseink? Egy csomó érzés, állapot egyszerűen illegál, nem szabad. A művészet alibi. A művészet oltárán szabad olyat tenni, amit az életben nem minden esetben. Ezért a művészet játék, alibi a szabadságra.” (Hód Adrienn).
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.