Határon túli magyar színházak szemléje a Thália Színházban

Április 18–22.
Kilenc izgalmas, klasszikus és kortárs előadást láthatunk, köztük Myka Myllyaho Káoszát a Kassai Thália Színház előadásában vagy Racine klasszikus tragédiáját, a Phaedrát a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház tolmácsolásában.
Yasmina Reza Az öldöklés istene című darabját a csíkszeredai Csíki Játékszín hozta el, Németh Ákos író-rendező sodró lendületű vígjátékát az Autótolvajokat a Zentai Magyar Kamaraszínház mutatja be a Tháliában. A klasszikus darabok közt láthatjuk Ibsen Hedda Gablerét a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulat előadásában, Shakespeare Tévedések vígjátékát pedig a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata által. A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház sokszoros díjnyertes Liliom előadása ugyancsak szerepel a programban, csak úgy, mint Frank Wedekind A tavasz ébredése a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház előadásában, és a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Bruno Schulz novellái alapján készült Augusztus című nonverbális előadása, Balázs Zoltán, a Maladype Színház művészeti vezetőjének rendezésében.  
 
2018.04.12
|


Játék
A látványos kiállításon a látogatók egy képzeletbeli űrutazásra indulnak, ahol tudásukat és bátorságukat próbára téve egy galaktikus kaland részesei lehetnek.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.