Így készült a Bosszúállók: Végtelen háború

Minden idők legnagyobb szuperhősfilmje, ez nem lehet vitás. A kérdés már csak az, hogy a mennyiség nem megy-e majd a minőség rovására a Bosszúállók: Végtelen háborúban. Belestünk a kulisszák mögé, már amennyire a Marvel engedi az ilyesmit.
10. Még a szokásosnál is nagyobb titkolózás volt a projekt körül a Marvelnél, és szigorúan csak a stúdió által engedélyezett információk láthattak napvilágot. A Pókembert játszó Tom Holland például nem olvashatta el a teljes forgatókönyvet, ugyanis az előző filmje esetében túl sokat pletykált
 
9. Idén és jövőre is lesz Bosszúállók-film, de a két mozi nem egy történetet mesél el kétfelé bontva, hanem mindkettőnek különálló a sztorija, mégis kiegészítik egymást.  
 
8. A felvételek 2017 januárjában kezdődtek és 2018 januárjában értek véget. A 12 hónapos forgatási idő még egy ilyen óriási blockbuster esetében is szokatlanul hosszúnak számít, és azért történhetett így, mert a Russo testvérek a jövőre érkező Bosszúállók-filmet is felvették, vagyis gyakorlatilag két filmen dolgoztak egyszerre. 
 
7. A forgatás olyan hosszú volt, hogy Robert Downey Jr. megkérte a produkciót, hogy hozzák el neki a bútorait a Los Angeles-i házából Atlantába, mivel szerette volna otthon érezni magát. A kívánságát teljesítették.  
 
6. A Bosszúállók: Végtelen háború az első olyan fikciós nagyjátékfilm, amit teljes egészében IMAX kamerákkal rögzítettek. A Marvelnél az Amerika Kapitány: Polgárháború esetében használtak először IMAX-kamerákat, de ott még csak a reptéri csatajelenet felvételénél. 
 
5. A Russo testvérek képregényes inspirációja az 1991-ben napvilágot látott The Infinity Gauntlet és az 1993-ban megjelent Infinity volt, de állításuk szerint a fő inspirációt a heist, vagyis balhéfilmek jelentették számukra. 
 
4. Lehet, hogy Thor elveszítette kalapácsát, a Mjölnirt a Ragnarök című filmben, de a Végtelen háborúnak azért nem puszta kézzel megy neki. Készít magának egy újat, aminek a Stormbreaker nevet adja.  
 
3. A filmhez olyan mennyiségű speciális effektusra volt szükség és olyan szoros határidőkkel, hogy összesen kilenc (!) VFX céggel szerződött a Marvel, köztük a műfaj olyan nagyágyúival, mint az Industrial Light & Magic és a Weta Digital. 
 
2. A Marvel szerint a film 64 (!) fontos karaktert mozgat, a játékideje pedig 156 perces. Vagyis ha egyenlő játékidőt próbálnánk adni a szereplőknek, nagyjából minden karakternek két és fél percnyi dicsőség jutna. 
 
1. A Fandango box office oldal szakértői a film első hétvégi észak-amerikai bevételeit 235-255 millió dollárra lőtték be, az összbevételét pedig 600 millió dollárra. Könnyen lehet, hogy ez óvatos becslés, hiszen nemrég összbevételben csak a Fekete Párduc többet tudott ennél
 
2018.04.23
|
(29 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.