Meghosszabbítják a székely asszonysorsokat bemutató kiállítást a Nemzeti Múzeumban

A nagy érdeklődésre való tekintettel az eredetileg meghirdetettnél két héttel tovább, május 13-ig látható az Anna - Változatok székely asszonysorsra című kiállítás Budapesten, a Magyar Nemzeti Múzeumban.
A Magyar Nemzeti Múzeumban 2017. november vége óta látható formabontó kiállítás egy képzelet szülte elbeszélő szemszögén keresztül kalauzol végig a 20. század nagy traumáin. A kiállítás egy tucatnyi valós történetből összesűrített fiktív életút két változatát meséli el. A főszereplő Anna, aki 1920-ban születik bele a zárt falusi közegbe, ahol erős társadalmi normák szabályozzák mindenki életét... Bővebben >>  
 
A székelyudvarhelyi Haáz Rezső Múzeum kiállítása Marosvásárhely után érkezett Budapestre. 1920 óta ez az első alkalom, hogy külhoni intézmény saját kiállítással mutatkozik be a Nemzeti Múzeumban.  
 
Az Anna - Változatok székely asszonysorsra című tárlat utolsó napján, május 13-án, a székelyudvarhelyi Haáz Rezső Múzeum munkatársai, a kiállítás megálmodói tartanak majd tárlatvezetéseket, ahol megtudhatják, hogy miben különbözik az eredeti székelyföldi és a Magyar Nemzeti Múzeumban látható kiállítás. 
 
(MTI) 
2018.04.23
|
(7 kép)


Játék
A Nőkből is megárt… című előadásban Tordai Teri és lánya, Horváth Lili újra egy színpadon láthatók.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.