Benda Iván: Emlékezz!

Budapest, ZSILIP Kulturális Központ, április 15. - május 16.
Először kerülnek a közönség elé Benda Iván fotográfus fotómontázsai, melyekkel a művész a szövegek és a képek újfajta egységét megvalósítva, a digitális technológia segítségével öltötte képi formába régóta megfogalmazni kívánt érzéseit és gondolatait a holokauszttal kapcsolatban.
Benda négy évtizedet felölelő életműve tematikailag és technikailag is szerteágazón mutatja be a fényképezésben rejlő lehetőségeket, az alkotó tevékenysége a portré és reklámfotótól kezdve a színházi és koncertfotográfiákon át különböző filozófiai és történelmi indíttatású sorozatok megalkotásáig terjed. A fényképezés eszköz számára, hogy elmeséljen egy-egy emberi történet, az Emlékezz! (Zachor) című kiállítás montázsai pedig emlékezésre hívják a befogadót. 
 
A tárlat a ZSILIP – Roth Lenke és Simon Kulturális Központban látható előzetes regisztrációval – a tervek szerint itt kap majd helyet Budapest legújabb zsinagógája és közösségi tere. A kiállítás iskolai csoportok számára ingyenes, a tárlat megtekintését követően a „Kérdezd a rabbit!” program keretében az iskolásoknak egy rabbi előadást tart a zsidó vallásról, kultúráról és a mai zsidó közösségi életről. 
 
Előzetes regisztráció szükséges! 
 
2018.04.29
|
(7 kép)


Újpesti Téli Tárlat 2018.
Budapest, Polgár Centrum - Újpest Galéria, 2018. december 15. - 2019. január 5.

Fekete Lyuk - A pokol tornáca. Underground Budapest '88 - '94.
Budapest, Kiscelli Múzeum, 2018. december 18. - 2019. június 23.

Black Hole. Underground Budapest `88-`94.
Budapest, Kiscelli Múzeum, 2018. december 18. - 2019. június 24.

IV. Óbudai Képzőművészeti Tárlat.
Budapest, Esernyős, 2018. december 19. - 2019. január 27.

Játék
Az ŰrDongó a Transformers-franchise megújítására vállalkozik, a film a címszereplő robot eredettörténetét meséli el.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.