Korszerűsített tájképek

Párizsban a végéhez közeledik a fiatal európai fotóstehetségeket bemutató Circulation(s) fesztivál. A kiválasztott 25 művész egyike a francia Guillaume Hebert: fotósorozatában régi és új technikák, egymástól évszázados távolságra lévő világlátások kerülnek egy térbe.
A Korszerűsített tájképek fotósorozatban a művész modern tájelemeket ötvöz klasszikus festmények háttereivel, jól ismert tájképekkel. A sorozat címe egy olyan szemléletmódra utal, amely az urbanizáció modern társadalmunkban különböző formákban megjelenő hatásaira mutat rá. Ez a mű arra hív minket, hogy egy esztétikai dimenzióban alakítsuk át magukban környezetünk észlelését egy korábbi festő és egy modern fotós szemléletmódjának összehasonlítása által.A művész több fotósorozatában is foglalkozott már a festészet és a fotózás keveredésével, és az urbánus tér is kedvelt témája: a 2014-es Taipei folyópartja (Taipei Riverside) című sorozatában például már-már festmény hatású fényképeken örökítette meg a várost. A Circulation(s) fotófesztivált nyolcadszoszorra rendezték meg, az idei, 2018-as képek március 17-től május 6-áig tekinthetők meg Párizsban olyan szokatlan helyeken, mint a metróállomások fala vagy a Gare de l'Est pályaudvar vaskapuja.

(festival-circulations.com)
2018.05.03
|


Szita-Lenyomatok 2018.
Budapest, Polgár Centrum - Újpest Galéria, október 26. - november 17.

Leonardo és a budapesti lovas.
Budapest, Szépművészeti Múzeum, 2018. október 30. - 2019. január 6.

Puklus Péter: Hős anya - Alcím.
Budapest, Glassyard Gallery, október 26. - december 8.

Játék
A „dobok szamurájai” már Magyarországon is visszatérő vendégeknek számítanak, és ezúttal négy koncertet is adnak Budapesten.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.