Vízválasztók

Budapest, Valyo Kikötő – Capa Kikötő (1095 Budapest, Hajóállomás utca 1.), április 28. - május 31.
Vízválasztók címen nyílt kiállítás az idei év egyik legizgalmasabbnak ígérkező szabadtéri kulturális helyszínén, a Rákóczi híd dél-pesti lábánál, a Valyo Kikötőben a Robert Capa Kortárs Fotogárfiai Központ jóvoltából.
A Duna más magyarországi vizekhez hasonlóan speciális közösségi élettér. A vízparti élményben osztozó közösség tagjai jó ideje fotókat is készítenek, amelyek egy része a tulajdonosok vagy azok leszármazottai révén egy másik speciális közösségi térbe, a Fortepan bárki számára elérhető, online fotógyűjteményébe is bekerültek. Innen származnak a Vízválasztók című kiállításon látható fotók, melyek arról tanúskodnak, hogy a magyarországi vízparti élményekben régen is bárki osztozhatott. Azért, hogy ez ma is így legyen, részben az urbanisztika, a környezetvédelem és a kultúra területén tevékenykedő társadalmi szervezet, a Valyo tesz a legtöbbet, amely céljai elérését éppen közösségformálással mozdítja elő.  
 
Ingyenes! Megtekinthető: mindennap 14 és 22 óra között.
 
2018.05.14
|


Játék
„Hol legitimek a megéléseink? Egy csomó érzés, állapot egyszerűen illegál, nem szabad. A művészet alibi. A művészet oltárán szabad olyat tenni, amit az életben nem minden esetben. Ezért a művészet játék, alibi a szabadságra.” (Hód Adrienn).
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.