Szabadság híd – Új horizontok a városban

Velence, Giardini, Magyar Pavilon, 2018. május 26. - november 25.
Az idei, 16. Velencei Építészeti Biennále központi kiállítását Freespace címmel rendezik meg. A témára reflektálva a magyar pavilonban egy urbanisztikai fókuszú kiállítás lesz látható.
2016 nyarán a főváros a környék infrastrukturális fejlesztése miatt lezárta a Szabadság hidat, amin hamar megjelentek a városlakók és az átalakulás látványos volt: megszűnt az autóforgalom, a híd megtelt élettel. A „hídfoglalók” szabadon és kreatívan kezdték el használni a historikus teret és újrafogalmazták város és szabadság, formális és informális térhasználat, köz- és magánterek viszonyát. 
 
A Kultúrgorilla és a Studio Nomad kiállítása a Szabadság híd ideológiamentes térfoglalásából kiindulva meghatározó urbanisztikai kérdéseket vet föl. Mit jelent a szabad köztér? Hogyan működik egy híd, mint a szabadság médiuma? Hogyan inspirálja a spontán köztérfoglalás a várostervezőket és ez építészeket? A kiállítás a magyar pavilon szabad tereinek átértelmezésével kívánja átélhetővé tenni a helyteremtés felszabadító élményét. 
 
2018.05.14
|
(10 kép)


Játék
Egy szép történetet, ami arról szól, hogy teljesen mindegy, hány évesek vagyunk, milyen rondának vagy szerencsétlennek születtünk, hol élünk és mennyi pénzünk van, mindannyiunknak szüksége van valakire, aki megért minket és törődik velünk.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.