Művészet-Tudomány-Hit: Szombaton ismét Ludwig Lounge

Budapest, Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum, május 19., szombat
A Ludwig Múzeumban megint ingyenes képzőművészeti eseményt tartanak. Május 19-én a Minden nem látszik – Türk Péter életmű kiállításhoz kapcsolódó programon vehetünk részt. A tárlatvezetést egy képzőművészeti kibeszélőshow, majd zene követi, végül a napot koccintás zárja.
Türk Péter (1943-2015) hiába volt a magyar neo-avantgárd kiemelkedő alakja, a nagyközönség számára mégis ismeretlen. Ezen szeretne változtatni a Ludwig Múzeum: a festő és grafikus meghatározó korszakaiból összeállított retrospektív kiállítást a kurátor, Százados László tárlatvezetésével nézhetjük meg 16:00-tól.

A programsorozat fontos célja, hogy több szempontból is megmutassa az aktuális művész relevanciáját, így a tárlatvezetés után különböző tudományterületekről meghívott szakembereket hallhatunk Türk Péter jelentőségéről. A 17:00-kor kezdődő proKONTRA Képzőművészeti Kibeszélőshow keretében Galambos Ádám teológus, Kudász Gábor Arion fotóművész, Nagy Ágoston médiaművész és Százados László művészettörténész beszélgetnek. Ezután 18:30-tól Nagy Ákos zenél.

2018.05.16
|


Szita-Lenyomatok 2018.
Budapest, Polgár Centrum - Újpest Galéria, október 26. - november 17.

Leonardo és a budapesti lovas.
Budapest, Szépművészeti Múzeum, 2018. október 30. - 2019. január 6.

Puklus Péter: Hős anya - Alcím.
Budapest, Glassyard Gallery, október 26. - december 8.

Játék
Minden eddiginél nagyobb területen, több kiállítóval, exkluzív fashion show-val és egy vadonatúj, egyedülálló kuponakcióval jelentkezik az Őszi Esküvő Kiállítás a Hungexpón.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.