Programok a pünkösdi hosszú hétvégére

2018. május 18-21.
Az első alkalommal megrendezésre kerülő Kávéházak Éjszakája indítja a pünkösdi hétvége programjainak sorát, de székházlátogatás, kirándulás, kaktusz- és bonsaikiállítás, művészeti, gaszronómiai, illetve hagyományőrző fesztivál is szerepel ajánlatunkban.
Kávéházak Éjszakája 
Budapest 
május 18-án 19h  
www.kavehazakejszakaja.hu
További információ a Facebookon >>
 
Az idén májusban útjára induló Kávéházak Éjszakájának fő célja, hogy felelevenítsék és népszerűsítsék a mára feledésben lévő budapesti kávéházi kultúrát, hogy egy éjszaka erejéig megmutassák Budapest ezen ékköveit, és azt, hogy a kultúra mellett szeretteink, barátaink társaságában eltöltött idő nyújt a legtöbbet mindennapjainkhoz. A húsz helyszínen megvalósuló programok az éjszaka folyamán ingyenesen látogathatók. Bővebben >>
 
Múzeumi világnap 
Budapesti Történeti Múzeum 
május 18-án  
www.btm.hu 
 
A BTM minden intézményébe ingyenes a belépés a Múzeumi Világnap alkalmából.  
 
Székházlátogatás
Magyar Tudományos Akadémia  
május 18-án, 10-21h  
www.mta.hu 
 
Az Akadémia székházának első emeleti reprezentatív teremsora, a Magyar Tudományos Akadémia Művészeti Gyűjteménye havonta egyszer áll nyitva a közönség előtt.  
 
OTP Gourmet Fesztivál 2018 
Millenáris  
május 18–20.  
www.gourmetfesztival.hu
Az esemény Facebook-oldala >> 
 
A hazai gasztronómia legmenőbb fesztiválja idén már túllép az ország határain és a régió legjobb éttermeiből is bemutat néhányat, és vendégül hívja a környező országok sztárséfjeit. Jegyár: 4300 Ft. Bővebben >>
 
44. Budafok-Tétényi Tavaszi Művészeti Fesztivál 
Budafok-Tétény 
május 9-27.  
www.klauzalhaz.hu
További információ a Facebookon >>
 
Koncertek, előadások, kiállítás várja az érdeklődőket. 
 
Országos kaktuszkiállítás, -vásár és bonsai-bemutató 
Füvészkert  
május 18–21.  
www.fuveszkert.org
Az esemény Facebook-oldala >> 
 
Egy igazán egzotikus és különleges kaktusznemzetség kerül a tavaszi kaktuszkiállítás fókuszába, mégpedig a csillagkaktuszok, az Astrophytum nemzetség tagjai. 
 
Csak romantikusan! – Irodalmi körút a belvárosban 
Petőfi Irodalmi Múzeum  
május 19-én 10.30  
www.pim.hu
Az esemény Facebook-oldala >> 
 
A sarkon a múlt felé fordulva rátérhetünk a „Romantika körútra”, ahol Vörösmarty, Petőfi, Arany és Jókai életének számos belvárosi helyszínét kereshetjük fel. Jegyár: 1900 Ft. 
 
Kék Duna Kulturális és Gasztronómiai Fesztivál 
Duna-part (belvárosi dunai kikötőben horgonyzó hajó, és 5 kikötő)
május 19–20.
www.budapestinfo.hu
 
A finomságok mellett természetesen a minőségi zene sem maradhat el. Ingyenes!  
 
A Sas-hegy felfedezése 
Sas-hegyi Látogatóközpont  
május 19–20. 10.30  
www.dunaipoly.hu 
 
A túra alkalmával a Sas-hegyen található összes élőhelyet bejárják a látogatók, akik a saját szemükkel bizonyosodhatnak meg róla, hogy a 30 hektáron az élőlények, élőhelyek mekkora változatosságot mutatnak. 
 
MIÉNK A VÁR! 6. Országos hagyományőrző és kulturális várfesztivál 
Vajdahunyadvár  
május 19–21.  
www.mienkavar.hu
Az esemény Facebook-oldala >> 
 
A látogatók megismerkedhetnek a hazai várainkhoz kapcsolódó kulturális és történelmi hagyományainkkal. Szigetvár, Siklós, Eger, Visegrád, Esztergom, Sárospatak, Vaja mutatja be többek között várait, városait, kulturális és turisztikai programjait. A családi szórakozást hagyományőrző tábor, viselet- és fegyverbemutatók, felvonulások, színpadi programok – lovagi játék, zene, tánc, bábszínház –, a múzeum egyedi programajánlatai teszik teljessé. Ingyenes! Bővebben >>
 
Pünkösdi Örökség Ünnep a Skanzenben
Szentendre, Szabadtéri Néprajzi Múzeum (Skanzen)
május 20-21.
www.skanzen.hu
Az esemény Facebook-oldala >>
 
Harminc szellemi kulturális örökségét őrző közösség az ország különböző részeiről mutatkozik be egy helyszínen két napon keresztül. Ha a magyar dudahagyománnyal, a karcagi birkapörkölttel, a borsodnádasdi molnárkalács sütéssel egyszerre szeretne találkozni, akkor itt a helye a Skanzenben. Mindkét nap zene, tánc, kézműves bemutatók és foglalkozások, kirakodóvásár várja az érdeklődőket. Bővebben >>
 
Pünkösd a Budai várban
Budai Vár
május 21.
További információ a Facebookon >>
 
Koncertek, táncbemutatók, kézműves és népművészeti vásár és még számos program várja az érdeklődőket. Részletes programok: Ingyenes!
 
 
2018.05.16
|


Játék
Egy szép történetet, ami arról szól, hogy teljesen mindegy, hány évesek vagyunk, milyen rondának vagy szerencsétlennek születtünk, hol élünk és mennyi pénzünk van, mindannyiunknak szüksége van valakire, aki megért minket és törődik velünk.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.