Gourmet Fesztivál 2018

A gombóctól a nemzetközi csúcsgasztronómiáig
Budapest, Millenáris, 2018. május 17 - 20.
2018-ban is várja a gasztronómia szerelmeseit a Gourmet Fesztivál, ahol Magyarország legjobb éttermeit, cukrászdáit, borászatait, illetve a hazai és nemzetközi gasztronómia aktuális finomságait ismerhetik meg a résztvevők. Az idei téma a gombóc, a kaviár és a pezsgő.
A fesztivál nemzetközi főszereplője az osztrák Heinz Reitbauer lesz, aki a világ 10. legjobb éttermeként számon tartott, 2 Michelin-csillagos bécsi Steirereck séfje, de más nemzetek prominens séfjei is meghívást kaptak a rendezvényre, akik a színpadi programon túl mindannyian exkluzív vacsorákat is adnak. 
 
Természetesen a szakma hazai krémje is képviselteti magát a Millenárison. 5 vidéki és 5 budapesti étterem is közös különleges menüvel készül, a workshopokon pedig nem akárkiktől lehet tanulni, előad többek között Pataki Ádám cukrász, Sárközi Ákos, a Michelin-csillagos Borkonyha séfje, Jahni László, a Kistücsök séfje, és ott lesz például Fördős Zé, Vágó Piros és Anger Zsolt is 
 
A színpadi program is sok izgalmat ígér: a Zazzi elárulja a híres Édes álom receptjét, Reitbauer gombákat készít el többféleképpen, az érdeklődők találkozhatnak a Csallóköz ízeivel, Nyíri Szásától megtudhatják, hogyan készül a kaviár, de különleges programmal lép fel a már két Michelin-csillagos Onyx és az idén 160 éves Gerbeaud is, végül a júniusi megmérettetés előtt még Pohner Ádám, az ifjú séftehetség is bemutatkozik, aki Magyarországot képviseli a Bocuse d’Or nemzetközi szakácsversenyen. 
 
2018 a családok éve, ezért a fesztivál szervezői idén kiemelt figyelmet szentelnek a legkisebbeknek is, akik 14 év alatt ingyenesen látogathatják a rendezvényt. A gyerekprogramokról itt írunk bővebben
2018.05.17
|


Játék
Egy szép történetet, ami arról szól, hogy teljesen mindegy, hány évesek vagyunk, milyen rondának vagy szerencsétlennek születtünk, hol élünk és mennyi pénzünk van, mindannyiunknak szüksége van valakire, aki megért minket és törődik velünk.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.