Gyere ki a zöldbe! - A legjobb kerthelyiségek Budapesten

Reggeli kávé, délutáni szieszta vagy esti csevegés a barátaiddal? Gondoltál már arra, hogy mennyivel jobb kint, mint bent? Ha esetleg a kora nyári idő még nem győzött volna meg, hogy kávézz, sörözz, borozz a szabadban, akkor az alábbi TOP 10 hely meg fog!
Amennyiben pedig amúgy is nagy kerthelyiség-rajongó vagy, mutatunk néhány új kedvencet! Fergeteges kínálat vár Budapesten, akár egy laza eszpresszónak, akár a nyári éjszakának indulnál neki! 
 
ROMBUSZ – a bulis 
Ráday utca 10-12.
www.facebook.com/rombuszterasz 
 
A főváros egyik kedvenc sétálóutcájában, a Rádayban évek óta boldog virágkorát éli ez a szögletesen vidám hely. Sörök, borok, fröccsök és persze hamburger, hekk, valamint élőzene van a kínálatban – a színes székes-kisasztalos grundhangulat pedig egyértelműen a hetvenes-nyolcvanas éveket idézi! 
 
TÖRÖKMÉZ – a színpompás 
Margit utca 27. 
www.torokmez.hu 
 
Tökéletes reggelizőhely, akkor is, ha éppen diétázol: a Törökmézben mindenki megtalálja a neki való rágcsálnivalót a kávéja mellé. Ez a hely nagyon laza, nagyon barátságos, nagyon családi. A színpompás teraszka pedig csupán egy extra ráadás! 
 
RAQPART – a trendi 
Jane Haining rakpart 
www.raqpart.hu 
 
Nem az első szezonja az idei a Pazar kilátással is büszkélkedő Duna-parti Raqpartnak sem, és reméljük, hogy nem is az utolsó. A Lánchíd lábánál megtelepedett szabadtéri pubocska mára igazi kulthellyé nőtte ki magát: a Raqpart fogalom lett a fővárosi nyárban. Te fröccsöztél már itt? 
 
CZAKÓ KERT – a piacos 
Czakó u. 15. 
www.czakokert.hu 
 
A Tabán legöregebb háza nem mindennapi piaccal, különleges bisztróval és igazi élménynek számító cukrászdával. A Czakó Kert egy olyan hely, ahol reggelizhetsz, merenghetsz, sütizhetsz, ebédelhetsz, este pedig egy pohár rizlinggel öblítheted le a napod.  
 
KŐLEVES – a mesebeli 
Kazinczy u. 41. 
www.kolevesvendeglo.hu 
 
Első hallásra nem igazán tudtuk mire vélni a Kőleves nevű helyet, de aztán magával ragadott az életre kelt mese, amiben egyszerre keveredik a nosztalgikus balatoni strandhangulat Babi néni klasszikussá vált népmesei világával. Az élénkpiros fazekakban azonban szerencsére nem kőleves fő, hanem mindenféle finomság, a kéksajtos avokádósalátától kezdve akár a kacsamájpástétomig. A kerthelyiségben pedig még asztalhoz ülni sem kötelező: akár a kiállított Barkasban, de a hintában is elfogyaszthatod a menüd! 
 
FELLINI KULTÚRBISZTRÓ – a retró 
Kossuth Lajos üdülőpart 5. 
www.felliniromai.hu 
 
A legendás Rómait és az ő Fellini Kultúrbisztróját nemcsak a szuper élőzenés koncertek és a nyári Duna parti filmvetítések miatt imádjuk, hanem az egész időutazós feelingért odavagyunk! Aki még nem próbálta, szégyellje el magát, és irány a bícs! 
 
BUDAI PARKSZÍNPAD – a nagy visszatérő 
Tas vezér utca 7. 
www.facebook.com/Budaiparkszinpad 
 
Egy ideig Csipkerózsika álmát aludta, ám pár éve újra életre kelt, 2016-ban pedig a főváros legjobb kerthelyiségének szavazták meg a régen szabadtéri színházként, ma pedig lampionfényben úszó nyári pubként lüktető teraszt, ahol nemcsak kitűnő kézműves sörök, hanem a nyári hétvégeken koncertek is várnak! 
 
MAJORKA – az olvasgatós 
Szilágyi Erzsébet fasor 16. 
www.majorka.hu 
 
Ha tényleges kikapcsolódásra vágysz, akkor a Városmajor közvetlen közelében található Majorka nevű apró kerthelyiséget abszolút neked találták ki. Ez az a csöndes hely, ahol, ha a kávéd mellett csak a saját gondolataidra, vagy a kedvenc könyvedre vagy kíváncsi, abban senki sem fog megzavarni. Talán csak a környező fákon tanyázó állatok… 
 
GÁZLÁMPA KIOSZK – a nosztalgikus 
Fő tér 2. 
www.facebook.com/gazlampa 
 
Két éve, 2016-ban a legjobb pop up bisztró díját zsebelte be, és valóban igencsak különleges látvány az óbudai Fő téren a néhai Gázgyár egyik egykori gázátadó állomásából (új) életre kelt Gázlámpa. Fagyizz, kávézz, sütizz – a város legapróbb bárjában!  
 
NAPKÖZI BISZTRÓ – az örök fiatal 
Október huszonharmadika u. 33. 
www.facebook.com/NapkoziBisztro 
 
Örök diákoknak, örök lázadóknak, örök gyerekeknek és örök napköziseknek is szinte kötelező kipróbálni az évek óta sikeresen működő, suliszínű újbudai sörözőt! Klassz dumálás, no lecke és sör - mindez intő nélkül? Szerintünk mindig ilyen napközire vágytál! 
 
Kurcz Orsi
2018.05.17
|


Játék
Hú, mennyi holmit kell egy utazáshoz összepakolni! És akkor még könyveket is – ki tudja, melyik nap mihez lesz kedvetek, és főleg mennyi időtök marad este mesét olvasni a kalandokkal teli nap után!
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.