Így készült a Solo: Egy Star Wars-történet

Ritka hányattatott sorsú produkció a Solo: Egy Star Wars-történeté, de ez még nem jelenti azt, hogy a sok nehézségből ne születhetne egy kiváló film.
10. A film története jóval az első 1977-es Star Wars-mozi előtt játszódik, és Han Solo ifjúkorára fókuszál. 
 
9. A forgatókönyvet jegyző Lawrence Kasdan igazi Star Wars-veterán, hiszen A Birodalom visszavág és A Jedi visszatér mellett neki köszönhetjük Az ébredő erő szkriptjét is. Állítása szerint a Solo: Egy Star Wars-történet az utolsó munkája a SW-univerzumban. 
 
8. Az ifjú Han Solót alakító Alden Ehrenreich volt az első, akit meghallgattak a főszerepre. Utána még megnézték Hollywood fiatal színészeinek a felét, de rá kellett jönniük, hogy ő volt a legjobb
 
7. Bár elképesztően sok színész közül választották ki, a Lucasfilm a forgatás idején mégis színésztanárhoz küldte Alden Ehrenreichet, ugyanis elégedetlenek voltak a játékával, és úgy érezték, nem kapta el eléggé Harrison Ford stílusát. 
 
6. Hasonlóan nagy volt a küzdelem a film női főszerepéért is, ahol Kiersey Clemons, Tessa Thompson, Jessica Henwick, Naomi Scott és Zoë Kravitz is versenyben volt, ám végül a Trónok harcának köszönhetően sztárstátusznak örvendő Emilia Clarke lett a befutó. 
 
5. A Solo: Egy Star Wars-történet castingja volt a legnagyobb és legkiterjedtebb szereplőkeresés A szürke ötven árnyalata óta Hollywoodban. 
 
4. A filmet eredetileg a 21 és 22 Jump Streetet jegyző Phil Lord és Christopher Miller rendezte volna, akiknek mindössze három hete volt hátra a forgatásból, amikor a Lucasfilm vezetője, Kathleen Kennedy kirúgta őket a jó öreg kreatív nézeteltérésekre hivatkozva. 
 
3. A kreatív nézeteltérés ez esetben azt jelentette, hogy a duó rengeteget improvizált a színészekkel, és inkább vígjátékot képzeltek el, míg Kennedyék sci-fi-kalandfilmben gondolkodtak, ami időnként vicces is, és a producer sokkal jobban ragaszkodott a forgatókönyvhöz, mint a két rendező. 
 
2. A beugró Ron Howard (A Da Vinci-kód) lett, akinek azonban nemcsak annyi volt a feladata, hogy a maradék pár hetet befejezze, hanem gyakorlatilag újraforgatta a film 70%-át. Ennek köszönhetően lett övé az egyetlen rendezői kredit a stáblistán. 
 
1. A Solo: Egy Star Wars-történet lesz az első olyan Star Wars élőszereplős nagyjátékfilm, amiben egy pillanatra sem tűnik majd fel R2-D2 és C-3PO. 
 
2018.05.20
|


Film premierek

Családi bunyó

amerikai-angol vígjáték, 108 perc, 2019

Itt járt Britt-Marie

svéd filmdráma, 94 perc, 2019

Apró mesék

magyar thriller, 112 perc, 2019

Szabadúszók

francia vígdráma, 122 perc, 2018

A királynő kutyája

belga animációs film, 92 perc, 2019
Játék
A western műfajt már sokszor temették, de időről időre mindig akad egy alkotó, aki megmutatja, hogy van még kraft a pisztolyforgató cowboyokban.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.