Programok hétvégére

2018. május 25-27.
Természetfilmfesztivál, nagy sportágválasztó, Japán napok, 24 órás börzsönyi túra, honvédségi családi nap és budapesti séták csábítanak kimozdulásra május utolsó hétvégéjén, ami egyúttal gyereknap is, amit rengeteg rendezvénnyel ünnepelnek városszerte.
Jókai Anna-emlékest
Polgárok Háza  
május 25-én 18h  
polgarokhaza.hu 
 
Egy éve hunyt el Kossuth-nagydíjas írónőnk. Emlékeznek: Mezey Katalin Kossuth-díjas író, költő, a Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozatának vezetője Szentmártoni János, a Magyar Írószövetség elnöke. Közreműködnek: Császár Angela Jászai Mari-díjas, érdemes művész Kubik Anna Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, érdemes művész, és még sokan mások. Ingyenes!  
 
Gödöllői Természetfilm Fesztivál
Gödöllő, Gödöllői Királyi Kastély
május 25– 27.
www.godollofilmfest.com
 
A természet- és környezetvédelem legnagyobb hazai fesztiválja május 25. és 27. között költözik a Gödöllői Királyi Kastélyba, immár negyedik alkalommal. A Filmfesztiválra több mint 1500 filmet neveztek 140 országból, a természetfotó-pályázatra is 2000 fénykép érkezett. A hétvégén szerepet kap a zene, a fotó és a képzőművészet is, mind azzal a törekvéssel, hogy motiválja látogatóit – különösen a fiatalokat – a természetünk megóvására. A Filmnapok minden eseménye ingyenes! Bővebben >>
 
XXII. Budapesti Nagy Sportágválasztó 
Merkapt Maraton Sportközpont  
május 25–26.  
www.sportagvalaszto.hu 
 
Több mint 100 sportágat lesz lehetőség díjmentesen kipróbálni. Ingyenes, de regisztrációhoz kötött. 
 
Japán napok 
Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum  
május 25–26.  
www.hoppmuseum.hu 
 
A két nap folyamán rengeteg program várja a múzeumba látogatókat: manga és animé alkotóműhely, origami, kalligráfia, karatebemutató, teaceremónia, haikuverseny, dobkoncert és más Japánnal kapcsolatos programok. 
 
44. Budafok-Tétényi Tavaszi Művészeti Fesztivál 
május 9–27.  
www.klauzalhaz.hu 
 
Koncertek, előadások, kiállítás várja az érdeklődőket.  
 
24 órás túra a Börzsönyben 
Hiúz Ház – Királyrét (Szokolya, Királyrét)  
május 26-án  
www.dunaipoly.hu 
 
Természet, Történelem, Tájhasználat. Az exkluzív túra során tapasztalt erdőjárókkal vethetjük be magunkat 24 órára a Börzsöny szívébe.
 

A főváros ékszerdoboza – séta a Várkert Bazárban 
Várkert Bazár  
május 26-án 15h  
www.varkertbazar.hu 
 
Az idegenvezetés során az épület azon részei is bejárhatók, amelyek a nagyközönség számára nem vagy csak részben látogathatók! Jegyár: 1500 Ft. 
 
Ismerd meg a Magyar Honvédséget! – Családi nap a Városligetben 
Városliget  
május 26–27.  
www.bphkk.hu 
 
A 170 éves Magyar Honvédség dinamikus és statikus bemutatókkal várja az érdeklődőket a Városligetben, a Zichy Mihály út és az Olof Palme sétány között, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat családi programjának részeként! Ingyenes! 
 
Városligeti Gyereknap
Városliget
május 26-27.
www.gyermekmento.hu
 
Interaktív játékok, focikupa, kalandpark, lovasterápiás-bemutató, biztonságos internet sátor, nemzetek utcája várja a látogatókat. Ingyenes! További gyereknapi programok >> 
 
Villa.séta 
Barabás Villa  
május 27-én 11h  
www.barabasvilla.hu 
 
A látogatók Barabás Miklós nyomába eredhetnek túraveztővel. Bejárhatják a festőművész egykori kertjét, villáját, miközben érdekességeket tudhatnak meg a művészről és a helyről. Ingyenes!  
 
Papp Laci és az éjszakai látogatók, Fekete zongora, Egy nap az örökkévalóságból 
József Attila Színház  
május 27-én 14h, május 27-én, 14h, május 27-én 14:01, 18h  
www.jozsefattilaszihaz.hu
 
Szcenírozott felolvasószínházi sorozat – drámabörze. A felolvasószínház kiválóan alkalmas arra, hogy a tényleges bemutatók számánál tetemesebb mennyiségben lehessen megismerni a létező kortárs drámákat, és lehetőséget kínál arra, hogy rendkívül gyorsan bevezessen egy szöveget a szakmai közbeszédbe. Ezért a felolvasószínház a szakmai közönség előtt mint drámabörze is jelentőséget nyerhet. A felolvasásokat szakmai beszélgetés követi az alkotókkal és a nézőkkel. 
 
 
2018.05.23
|


Játék
Az időpont a csendes-nyomorúságos 1948. A nagyharsányi gyöngyösbokréta mozgalom tagjai a szabadságharc jubileumi megemlékezésének árnyékában készülnek a nagy napra. De vajon lesz-e ebből megemlékezés? És hogy jön ide a Tompa Misi bácsi?
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.