Műtárgyak Éjszakája

Budapest, június 7 - 9.
Idén második alkalommal rendezik meg a Műtárgyak Éjszakáját, melynek keretében június 7. és 9. között Budapest 35 helyszínén több mint 60 program várja azokat, akiket érdekel a műtárgyak különleges világa.
A háromnapos fesztiválon az érdeklődők nemcsak a műtárgyakat ismerhetik meg közelebbről, de betekinthetnek a múzeumok, műtermek, galériák és aukciósházak színfalai mögé is. Megtudhatják például azt is, hogyan kell felismerni egy hamis Zsolnay kerámiát, mit jelent a műtárgyak természettudományos vizsgálata, vagy hogyan dolgozik egy restaurátor. 
 
A látogatók szakértők vezetésével mélyíthetik el tudásukat olyan témákban is, mint például a magyar festészet főművei, a kortárs restaurálás trükkjei, vagy a műtárgyhamisítás legnagyobb botrányai, sőt tárlatvezetéseken a hagyományos kiállítások mellett a nagyközönség előtt rejtett raktárakat, műhelyeket is megtekinthetnek. 
 
A fesztivál keretében lesznek tematikus műkereskedelmi séták az Ecseri piacon és a Falk Miksa utcában, valamint műteremlátogatások ismert művészeknél. A műhelylátogatások során be lehet pillantani a design ékszerek, a kézműves lámpák és az ötvösmunkák készítési folyamatába, sőt a Herendi Porcelán Palotában a porcelánfestéssel is megismerkedhetünk.
 
A restaurátorműhelyekben tanúi lehetünk annak, hogyan támadhatnak fel műalkotások romjaikból, legyen szó üvegről, bútorról vagy lámpákról. A műtárgy-kereskedelemhez kapcsolódóan lesznek becsüs órák, aukciók és értékbecslések, amelyeken mindenki megismerheti a művészeti tárgyak értékének meghatározását.  
 
2018.05.28
|
(14 kép)


Látatlan/Unseen - Timkó Bíbor kiállítása.
Budapest, Fiktív Pub, 2018. november 26. - 2019. február 10.

Kazovszkij 10.
Budapest, Átrium Galéria, 2018. november 22. - 2019. január 20.

Játék
„Létezik-e a döntés szabadsága, ha éhes a húgod? Hogyan sminkel egy hajléktalan? Milyen az íze a készenlétis bakancsának? A szivargyújtó okozta sebhely örökre megmarad-e nemi erőszak esetén?”
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.